Неки од глумаца у споту химне ФФС

Глумци промотери Фестивала филмског сценарија

Аутор:Срђан Удовичић

Снимљен спот за промо химну ФФС

У циљу промоције  45. Фестивала филмског сценарија, у  Врњачкој Бањи је од  30. маја до 2. јуна, сниман спот за промо химну фестивала. Актери у споту су били наши познати глумци Горица Поповић, Андреј Шепетковски, Сандра Бугарски, Бора Ненић, Мики Дамњановић, Миљан Прљета, Пеђа Дамњановић, Немања Јаничић, Игор Лазић,  као и глумци млађе генерације Ивана Дудић, Аммар Мешић, Драгана Мићаловић, Милица Томашевић, Миљана Гавриловић, Милан Босиљчић, Кристина Кика Јовановић, Вук Салетовић, Лена Чолак, Немања Станојковић, Андрија Даничић, Фуад Табучић, Марко Јовичић, Наташа Аксентијевић.

Прилику да активно учествују у споту имали су и наши најмлађи суграђани, ученици основних школа с подручја врњачке општине, као и предшколци ПУ „Радост“. Они нису крили своје одушевљење јер су могли да деле кадар са јунацима из филмова и серија које су до тада гледали само на телевизији. За сценарио и режију спота који је сниман у Врњачкој Бањи, на више локација, задужен је редитељ Марко Јовичић, док је продуцент и организатор снимања био Немања Станојковић.

Најмлађи Врњчани у промо споту ФФС

„Фестивал филмског сценарија биће одржан од 13. до 19. августа. Сценарио је оно на чему потенцирамо и то је оно због чега овај фестивал постоји пуних 45 година. Поред такмичарског дела програма у оквиру пратећег програма фестивала традиционално се одржава Симпозијум, као и Летња школа драматургије и филмске критике, који окупе еминентне предаваче, па ће тако бити и ове године. Поред квалитетног програма, на чему инсистирамо, пажњу ћемо ове године усмерити на гламур јер фестивал који који прославља 45 година свог постојања то заслужује“, иситче директор Културног центра Врњачка Бања, Саша Миленковић.

Промо споту који је сниман у Врњачкој Бањи, претходило је снимање промо скеча у ком се појављују Марко Живић, Слободан Бода Нинковић, Андрија Милошевић, Злата Нуманагић, Стеван Пиале, Миљан Прљета, Марко Гверо, Александра Манасијевић.

Миљан Прљета и Горица Поповић

„Поред одржавања нивоа квалитета како би фестивал окупио што већи број људи, у промо споту који је сниман протеклих дана, појављује се и велики број глумаца. Идеја за спот је била, да деца која се појављују у споту, где год да се окрену виде глумце. Тако је глумац и продавац сладоледа, возач возића, туристички водич, али и конобар у ресторану. На снимању је учествовало више од 600 особа, углавном деце којима се оваква прилика не указује сваког дана, па је из тог разлога број пријављене деце био велики. Поред глумаца који су се појавили у споту, посебно захвалност исказујем нашим најмлађим суграђанима, њиховим родитељима, разредним старешинама и директорима школа на стрпљењу и сарадњи“, закључује Саша Миленковић, директор Културног центра Врњачка Бања.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ