На фотографији: Иван Радовић и Бобан Петковић

Почетак сарадње Врњачке Бање и Сремских Карловаца

Редакција

Председник СО Сремски Карловци, Бобан Петковић, 4. јуна је посетио Врњачку Бању и са председником Скупштине општине  Иваном Радовићем разговарао о могућностима међусобне сарадње двеју општина. Сремски Карловци и Врњачка Бања имају доста међусобних сличности, најпре су туристичка места са истим бројем становништва и сличном традицијом. Обе скупштине имају по двадесет пет одборника, а постоји и обострана жеља о заједничком представљању на сајмовима и конгресима. Прве кораке ће започети туристичке организације, а потом ће се сарадња развити и у областима здравства, школства, туризма и маркетиншком представљању и то потписивањем Споразума о братимљењу.

-Врњачка Бања има велико и богато искуство у развијању туризма, привлачењу инвестиција и реализцији пројекта. Желимо да успоставимо сарадњу са општином која је од банкротства прерасла у једну од три најпосећенијих дестинација у земљи“, истакао је Петковић.

-Задовољство нам је да будемо пример добре праксе, посебно јер заиста наше општине имају доста сличности. Последња хабзбуршка владарка, Марија Терезија доделила је статус слободног града Сремским Карловцима, а током историје краљевске породице Обреновић и Карађорђевић су имале велики утицај на развој Врњачке Бање. Познати по чувеној карловачкој Гимназији, господин Петковић је исказао велико интересовање за размену исксутва са Угоститељско туристичком школом и Факуклтетом за туризам и хотелијерство“, нагласио је Радовић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ