Концерт професорки клавира

Срећко Станојчић

Клавирски дуо „Мокрањац“ имплицира концерте Јулијане Шуловић и Маје Аранђеловић  Ђого, а један од таквих десио се 14. јуна у Замку културе. Програм концерта које су одржале, садржао је дела Фредерика Шопена, Фазила Сеја, Арама Хачатурјана, Франсиса Пуланка, Астора Пјацоле, Јоханеса Брамса и његове „Мађарске игре“. Публици је посебно било интересантно извођење дела Светислава Божића које је посвећено Николи Тесли, симболичног назива „Сан господара светлости“.

Јулијана Шуловић и Маја Ђого

Јулијана Шуловић завршила је Факултет музичке уметности у Београду, у класи професора Игора Лазка и Јасмине Гавриловић. У својој биографији наведене су бројне награде и наступи, а ради као професор корепетитор у Музичкој школи „Мокрањац“ у Београду и као ванредни професор на Музичкој академији у Источном Сарајеву.

Маја Ђого је такође завршила Музичку академију у Источном Сарајеву, у класи проф. Јокутхон Михаиловић, иза себе има бројне наступе на разним концертима, фестивалима, такмичењима и семинарима. Данас ради као редовни професор на Музичкој академији у Источном Сарајеву.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ