Нема новозаражених корона вирусом

Аутор:Ана Стојковић

САМО ДВА ПАЦИЈЕНТА ПОЗИТИВНА НА КОВИД 19

Епидемиолошка слика, што се Корона вируса тиче из дана у дан је све боља. Према званичним подацима од 15. јуна, последњих десет дана на територији Општине Врњачка Бања нема новозаражених и тренутно су само два пацијента позитивна на овај вирус. Код свих пацијената ради се о лакшој клиничкој слици, сви су у добром општем стању а са њима су у свакодневном контакту лекари Дома здравља.

Др Весна Малићанин директорка Дома здравља „Др Никола Џамић“ је апеловала на суграђане да искористе могућност имунизације и без пријаве преко е управе а грађанима Врњачке Бање на располагању су све четири вакцине које су у оптицају. Довољно је да они који желе да се вакцинишу са собом понесу здравствену књижицу и у најкраћем року ће, када се јаве у халу „Владе Дивац“, примити прву дозу вакцине и добити даља упутства. Пунктови за вакцинацију прате рад Дома здравља и раде од 7 до 20 часова.

-У овом тренутку на територији наше општине дато је 15.171 доза вакцине што у процентима износи 34,5 % што је солидан број. Епидемиолошка слика је одлична и  последњих десетак дана нема нових пацијената позитивних на Ковид 19. За пацијенте под сумњом на овај вирус и даље  је референтна установа за јављање Ковид амбуланта у Новом Селу која због тренутне добре епидемиолошке слике ради  од 7 до 15 сати. Након тог времена суграђани се јављају у службу Хитне помоћи где је обезбеђен део управо за те пацијенте. У најкраћем могућем року пацијентима се постави неопходна дијагностика и сходно самој клиничкој слици пацијенти буду усмерени ка даљој дијагностици односно ка  рендгену и лабораторији. Рентген је због реновирања Дома здравља измештен у приземље зграде, улаз са бочне стране је за Ковид пацијенте а главни улаз у Дом здравља за остале пацијенте. Од 7 до 9 сати лекари прегледају пацијенте који  нису Ковид пацијенти а који чекају на контролне прегледе за  конзилијум  или оперативне захвате док након тога рентген је на располагању Ковид пацијентима, рекла је директорка Дома здравља др Весна Малићанин и додала:

-Реконструкција Дома здравља „Др Никола Џамић“ се приводи крају , у протеклом периоду заиста смо имали тежак период и није било лако ни свима којима смо ми као медицинско особље били потребни а ни нама који смо свакодневно радили у заиста отежаним условима, међутим  процес рада ниједног тренутка није изостао а  пацијенти су нам увек на првом месту. Увек сам апеловала да мора постојати разумевање са обе стране и на томе сам захвална и  грађанима Врњачке Бање  и својим колегама, рекла је др Малићанин.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ