Пет медаља са пет такмичења

Аутор:Мила Васојевић

Триатлонац Лука Јанковић

Лука Јанковић изборио се за пету медаљу у овогодишњој сезони. Људмила Медан, шефица стручне комисије Триатлон савеза Србије, угледан тренер и међународни судија, на свечаној церемонији доделила је нашем триатлонцу златну медаљу.

На Ади Циганлији, 12. јуна  одржан је 27. Београдски 11TRI Спринт триатлон у формату 0.75km пливања, 20km бицикла и 5km трчања. Након вишемесечне паузе у такмичењима због епидемије изазване Kовид-19 вирусом, ова СТУ Куп трка у пуном триатлонском формату била је прилика да триатлонци из Србије, Северне Македоније и Босне и Херцеговине одмере снагу и провере да ли су довољно тренирали и задржали спремност и форму.

– Спортска дисциплина у којој се, на чудесан начин, спајају пливање, бициклизам и атлетика, захтева велики напор и одрицања. Самим тим је и задовољство веће кад се оствари добар резултат и кад се освоји медаља. У триатлону свака је трка тешка на свој начин, дефинисана различитим временским приликама. Свако од нас учесника улаже и последњи атом снаге да се избори за што бољи резултат. Уз то, јако је важно избалансирати адреналински набој и умор сваке ћелије у организму и трку завршити без повреде, рекао нам је Лука.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ