Председник општине обишао радове на новом кружном току

Срђан Удовичић

Нов кружни ток до 10. јула

Крајем децембра прошле године, отпочели су радови на изградњи кружног тока, који ће се налазити у непосредној близини Хотела „Врњачке терме“ и објекта у ком се налазе предузећа „Белимарковац“, „Шуме Гоч“ и „Бањско зеленило и чистоћа“. Услед лоших временски прилика радови су у једном тренутку заустављени, да би средином маја били интензивирани. Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровића у пратњи директора Општинске стамбене агенције Бранислава Бежановића, обишао је радове који се изводе на потесу Краљевачке улице и Улице Жике Ваљаревића.

 „Ово је један обиман посао, пре свега због инсталација које се налазе на овом простору, водоводне и канализационе мреже, оптичких каблова, али и струје. Из тог разлога су тренутно заступљенији ручни, него машински радови, што захтева доста времена. У наредних десет дана требало би да се крене са формирањем пешачких стаза које ће бити постављене са обе стране у Улици Жике Ваљаревића. Упоредо са тим, радиће се и на упису централног круга самог кружног тока, формирању спољних ивица, чиме ће овај простор добити форму. Паралелно са овим, радиће се и подземне инсталације, расвета целог простора, због будуће фонтане која ће бити у центру самог кружног тока. Циљ је да радови буду завршени, најкасније до 10. јула, како бисмо имали несметану комуникацију наших гостију, нормално функционисање хотела Врњачке терме и свих оних који су живе на овом простору“, говори Бобан Ђуровић.

Пројкат кружне раскрснице израдила је Општинска стамбена агенција, док радове изводи „Крушевац пут АД“. Средства у вредности од 20 милиона динара, за изградњу кружног тока, обезбедили су Општина Врњачка Бања и Путеви Србије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ