На фотографији: Гојана Пајић, мама са бебом, Наташа Стојадиновић, из Црвеног крста и Снежана Чеперковић, Патронажа Дома здравља

Да нас буде више

Мила Васојевић

Светски дан Црвеног крста 8. мај и Недеља Црвеног крста од 8. до 15. маја, у 2021. години обележени су темом коју је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, а то је„Unstoppable– Незаустављиви“.

Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно.

Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца, који се обележава 8. маја, на рођендан оснивача Црвеног крста Анрија Динана, је годишња прослава Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца. Сваке године, друштва Црвеног крста и Црвеног полумесеца организују активности како би истакли јединствену улогу Покрета у својим земљама.

У Црвеном крсту Врњачка Бања у оквиру Недеље Црвеног крста одлучили су да донирају бебама које су рођене у тој недељи поклон пакете и тако се заложе ѕа већи наталитет. С тим у вези акцију су назвали „Да нас буде више“. У врњачкој Бањи од 8. до 15. маја је рођено пет беба. Набројаћемо имена мајки: Кристина Анђелковић, Александра Симић, Александра Цветковић, Гојана Пајић и Марија Поповић. Ових дана, службеници Црвеног крста су заједно са Патронажном службом обишли све маме и уручили им поклоне.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ