На фотографији: Међународни џудо турниру „Зворник Опен 2021“

Трећи међународни џудо турнир „Зворник Опен 2021″

Марина Ст. Јанковић

НАША ТЕОДОРА ЈЕ НЕПОБЕДИВА

На Трећем међународном џудо турниру „Зворник Опен 2021“ који је одржан 29. маја у Зворнику у Републици Српској, Врњачку Бању представљала је такмичарка Џудо клуба „Гоч“ Теодора Ђорђевић у узрастној категорији старије девојчице у тежинској категорији +63 kg. У овој категорији је било 7 такмичарки.

Теодора, наша државна првакиња, у одличној форми, већ у првој борби, победила је Наталију Стригић из ЏК „Академија Јочић“ – Србија, Ипоном. У полуфиналној борби победила је Ипоном и такмичарку Данијелу Кајзатовић ЏК „Српски Соко“  Зворник – Република Српска који је организатор турнира.

Теодора Ђорђевић

– У  финалу  се састала са такмичарком Теодором Бошковић из ЏК „Соколови“ из Зворника – Република Српска које је маестрално бацила на леђа  и победила је Ипоном. А онда је судија  поништио одлуку и победу доделио пораженој такмичарки, а разлог је тај да је Теодора Ђорђевић приликом поздрављања после завршеног меча и проглашења победника  наводно руком гурнула  противницу, и подвео под неспортско понашање, што нико није видео осим тренера њене противнице, клупских другарица и другова и родбине која је навијала уз борилиште где им није место, а нису хтели ни снимак да погледају, тако да су је драстично оштетили. Теодора као победница није имала мотив ни разлог да тако нешто уради, а ја у својој тренерској каријери нисам овакву неправду видео нити нешто слично. Тако је Теодора Ђорђевић заузела друго место и сребрну медаљу иако је победила врло ефектно у  свим борбама све своје противнице у борбама које нису трајале до 30 секунди. Она је морална победница, рекао нам је Зоран Стаменић, Теодорин тренер.

На овом турниру учествовало је око 750 такмичара  из 46 клубова из  Федерације БиХ, Републике Српске, Србије, Црне Горе и Мађарске.

Теодора ће запамтити ово такмичење и освојену сребрну медаљу која блиста златним сјајем.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ