Кључеви бање у рукама карневалиста

Весна Ђорђевић

Отворен 17. Међународни врњачки карневал

Међународни Врњачки карневал наставља традицију, Врњачка Бања  је карневалска престоница Европе од 11. до 18. јула. Кључеви Бање су у рукама карневалиста, а организатор, Туристичка организација Врњачка Бања, обећава  најбољи карневал до сад.

Помоћник председник општине задужен за туризам, Милутин Думановић предао је симболично кључеве Бање директору карневала,  Небоиши Богићевићу који је после свечаног полагања заклетве и званично отворио карневал.

Александар Цицимов, члан  Борда директора Федерације европских карневалских градова, који је од оснивања карневала у Врњцима 2005. уз ову манифестацију, уручио је  Повељу за изузетан допринос у развоју карневала Општини Врњачка Бања.

После дугог ишчекивања да се све врати у нормалу и да се створе услови  за одржавање манифестације, организатори кажу да је карневал све оно због чега сте га одувек волели, али обогаћен бројним новитетима. Тако је, после свечаног отварања, пред карневалистима наступио женски гудачки квартет „Хабанера“, а онда и Ватрени перформанс  „Омаје“, да би атмосферу додатно загрејао концерт „Сubalcanika“.

Посетиоце карневала и ове године очекују бројни концерти – од  Тропико бенда и Славка Бањца до Тонија Цетинског и Северине. Централни догађај карневала је међународна карневалска поворка, која ће продефиловати Врњачком Променадом у субоду, 17. јула од 20 часова, док је централни догађај за најмлађе Велики дечији маскенбал са Мари Мари у среду од 20 на Платоу код Врапца.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ