Одржана јавна седница Комисије за планове и заинтересованих грађана

Аутор:Срећко Станојчић

РАЗМАТРАНИ ЗАХТЕВИ И ПРИМЕДБЕ ГРАЂАНА

Јавна седница Комисије за планове СО Врњачка Бања, на којој су учествовали бројни грађани, одржана је 23. јула у скупштинској сали. Повод су примедбе и предлози на измене и допуне Плана генералне регулације. Нови концепт развоја Врњачке Бање и заштита животне средине су разлози за измене и допуне Плана генералне регулације, па је након јавног увида, Одсеку за урбанизам СО Врњачка Бања, упућено 220 приговора и захтева али се већина односила на намену парцела, обухваћених тим изменама. Нацрт Плана генералне регулације био је изложен у сали СО Врњачка Бања од 17. јуна до 16. јула.

Просторно ширење Врњачке Бање ка периферији, повећање хотелских капацитета и паркиралишта су разлози да се изменама и допунама Плана генералне регулације, обезбеде Зоне заштите минералних извора, врњачки паркови и историјски објекти.

Комисија за планове

Представници Општинске стамбене агенције који  обрађују захтеве и примедбе грађана, по речима архитекте Владана Стефановића, доста тога су прихватили али ће Комисија за планове и Општинска стамбена агенција, због бројних примедби грађана, све захтеве размотрити у разумном року, да би се коначна верзија Нацрта Плана генералне регулације, нашла на дневном реду неке од наредних седница Скупштине општине Врњачка Бања.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ