Бобан Ђуровић и Мирољуб Алексић

Отворен Хотел „Парк“

Мила Васојевић

За Дан Општине Врњачка Бања добила хотел са пет звездица

За свој Дан, 14. јул, Врњачка Бања је добила Хотел „Парк“, високе категорије са пет звездица, у ланцу „А хотели“, који се налази на врњачкој Променади.

У присуству великог броја гостију, представника локалне самоуправе, представника врњачких јавних предузећа и установа, представника извођача радова и представника медија Мирољуб Алексић, власник и Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања, пресецањем врпце означили су почетак рада Хотела „Парк“.

Пре овог свечаног чина, гости су имали прилику да обиђу хотел и да се упознају са садржајем. Нови хотел располаже са 57 смештајних јединица капацитета до 130 гостију. У понуди су и две конференцијске сале, као и комплетан велнес и спа програм. Интернационални ресторан у оквиру хотела је отворен ка Променади. Посетиоци ће имати још једно место за опуштање у потпуном комфору који и приличи српској краљици бањског туризма.

На свечаном отварању Мирољуб Алексић, председник компаније Alko group, o новом хотелу, али и другим плановима је изјавио:

– У Врњачкој Бањи је видљив развој хотелијерства, надамо се да смо и ми завршетком Хотела „Парк“ његовом новом, рустичном фасадом допринели да Бања изгледа још лепше. Реконструкцију смо започели 2016. године и, ево, сада су резултати тих радова пред вама. Практично осим места на којем се хотел налази све је ново и рађено од почетка. Овом приликом желео бих да се захвалим локалној самоуправи и председнику општине Бобану Ђуровићу за разумевање и на доброј сарадњи. Ово нису једина улагања компаније Alko group у Врњачкој Бањи, у току је изградња модерног Аква Парка на Рају, до краја лета очекујемо да буде отворена прва фаза, а када буде цео завршен биће то најлепши Аква Парк у Србији.

У плану је да се и у Хотелу „Слатина“ изгради дечији Аква Парк  јер смо се определили да Хотел „Слатина“ буде првенствено намењен туристима који породично долазе у Врњачку Бању. Спремни смо да још улажемо у Бању и да се појавимо као донатори нпр. једне фонтане, рекао је Мирољуб Алексић.

Говорио је затим Бобан Ђуровић, који се захвалио Мирољубу Алексићу што је Врњачкој Бањи подарио овако леп и модеран Хотел. Стари Хотел „Парк“ је пословао у оквиру Хотелско-туристичког предузећа „Фонтана“. Више од деценије није радио и није био изгледан за место на којем се налазио. Могло би се рећи да је Врњачкој Бањи недостајао један хотел бизнис класе.

– Врњачка Бања је успела да врати поверење код потенцијалних инвеститора, а резултат тога је неколико нових хотела који данас Врњачкој Бањи дају нову визуру, лепши изглед и виши ниво укупне туристичке понуде. Некада је Бања важила само за лечилишно место, данас је то место где долазе спортисти, где долазе туристи да се одморе и забаве. Лично сам веома срећан када се нови хотели отварају, јер то значи нашу бољу туристичко-угоститељску понуду, а исто тако и нова радна места за Врњчане. Верујем да смо Врњачку Бању успели да вратимо на трон српског туризма, рекао је Ђуровић.

За госте је приређен и „први шведски сто“ и уз хладно и разноврсно пиће сви су уживали.

Фото: Марко Црноглавац

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ