МЕЂУНАРОДНЕ ПРИПРЕМЕ ЏУДИСТА

Марина Ст. Јанковић

„ВРЊАЧКА БАЊА 2021“

Међународне припреме џудиста „Врњачка Бања 2021“ традиционално, дуги низ година одржавају се у нашем месту. Овогодишње припреме стартовале су 22. августа и трајаће до 29. августа. Карактер међународних припрема носе захваљујући учешћу џудиста из Бугарске, Румуније и са Кипра. Тренинзи се одржавају у сали Угоститељско-туристичке школе, а део учесника овог кампа смештен је у Дому ученика УТШ.

Распоред тренинга на припремама је такав да обухвата три тренинга дневно. У раним јутарњим часовима је први тренинг, кондициони. Спортисти трче кроз врњачке паркове уживајући у сенци столетних стабала. Следи преподневни тренинг који се користи за вежбе снаге и издржљивости, а последњи тренинг у дану посвећен је џудоу, учењу нових техника и бројним спаринг борбама.

Технички организатор ових припрема је Џудо клуб „Локомотива“ из Вршца уз помоћ и братску сарадњу џудо клубова: „Бамби“ Пожаревац, „Кучево“, „Сириг“, „Тамиш“ Панчево, „Омладинац“ Степановићево, „Турија“, „Врбас“, „Црвена звезда“ Београд, „Промотрица“ Темишвар.

Са Виктором Ожеговићем, тренером ЏК „Локомотива“ из Вршца разговарали смо о припремама.

– Ове године учешће на припремама узело је преко 200 такмичара у узрасним категоријама од пионира до сениора. Припреме у Врњачкој Бањи организујемо већ неколико година заредом, уз добру сарадњу са УТШ из Врњачке Бање као и са осталим клубовима.  Предности и могућности које нам Врњачка Бања пружа заиста су на високом нивоу, као и гостопримство које нас овде увек сачека, рекао нам је Ожеговић.

Оно што овим припремама даје посебну драж и чини их изузетно јаким, јесте чињеница што је учешће на припремама узела и Андреа Стојадинов, такмичарка репрезентације Србије и ЏК „Црвена звезда“ из Београда, иначе најбоља млада сениорка Европе за 2020. годину и освајачица многобројних европских и светских медаља. Андреа је због повреде пропустила ове Олимпијске игре у Токију, за које је успела да избори норму и тренутно је у топ 15 такмичарки на свету у својој тежинској категорији.

– Веома ми је драго што сам овде и што коначно, након четири месеца и операције, имам прилике да радим џудо у фулу. Атмосфера је одлична, а и остали џудисти су, иако млади, заиста добри и дају своје максимуме на тренингу. Ово је прави погодак што се мог враћања у форму тиче, и сада могу са сигурношћу рећи да сам спремна да постижем лепе резултате у новој сезони, рекла је Андреа Стојадинов.

На овим припремама учествује и наш суграђанин, Светозар Стајковац, такође репрезентативац Србије и члан ЏК „Црвена звезда“ из Београда.

– Моје је задовољство што у свом граду могу да угостим, а наравно и да тренирам са џудистима из целе Србије. Пуна сала деце је оно што ме посебно радује, јер будућност овог спорта постоји, а своје припреме за наредну сезону и поход на велике европске и светске медаље крећу баш из наше Врњачке Бање. Што се мене лично тиче, тренирам са њима свакога дана, припремам се за наставак сезоне и такмичења која нам долазе, а припреме у мом граду ми изузетно значе. Наравно да остаје жеља да се припреме наставе и наредних година и да ово остане традиција, а да их следеће године у Врњачкој Бањи сачека конкурентан и адекватан џудо клуб, каже Светозар Стајковац, наш шампион.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ