У Подунавцима велики Сабор на Преображење

Срђан Удовичић

Српска православна црква и њени верници, обележиће 19. августа Преображење Господње, које је један од најважнијих црквених празника и један од дванаест великих Господњих празника. Преображење господње је заветна слава села Подунавци и ове године ће, у центру села,  по први пут бити пресечен славски колач, у 19.30 часова. Савет Месне заједнице Подунавци поводом Преображења организује Сабор, од 19 до 21. августа.

„Жеља нам је да друштвени и забавни живот у нашем селу учинимо садржајнијим, да наши мештани, али и гости проведу заједно неке лепе тренутке, у нашим Подунавцима. Посебно ми је драго, што је ову идеју Савета Месне заједнице Подунавци, подржао велики број мештана, који су се активно укључили у организацију Сабора и што дају свој допринос, како бисмо тимским радом успешно реализовали оно што смо планирали. Овим путем, позивам све пријатеље, комшије да буду наши гости“, речи су Сандре Боровић, председнице Месне заједнице Подунавци. 

У забавно музичком прогаму учествују Мирослав Ђуровић, здравичар, КУД “Јелек“ Подунавци, „Златне нити“ Врњачка Бања, Јована Вучковић, Јована Радојичић, Иван Младеновић, Милица Гогин, Милош Веселиновић – Шиме, док ће звезда вечери бити Вера Матовић. За све посетиоце је 19. августа обезбеђена рибља чорба, док ће 20. августа во на ражњу бити поклон организатора свим гостима.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ