ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА

Марина Ст. Јанковић

ДОБРОТА ЋЕ СПАСИТИ СВЕТ

У оквиру Сабора кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре, кола српских сестара из Врњачке Бање и Крагујевца организовала су 9. септембра хуманитарни концерт код врњачког водопада, на Тргу културе. Приход је опредељен за лечење Душана Остојића – да прохода и Виктора Вукомановића – да прогледа.

Хилда Живковић, председница Кола српских сестара Врњачка Бања захвалила се мр Војиславу Спасићу што је својим ауторитетом окупио уметнике као што су Данка Стојиљковић, Марко Качаревић, оснивач Српских православних појаца „СРБ“, Велики народни оркестар Ненада Милановића Пегија, Хор „Архангели“, Горан Чолић…

Будите хумани и доброг срца, упалите свећу доброте у вашим срцима, ваше мало њима ће значити много, веру у живот, поглед у свет, позвала је публику Хилда Живковић.

– Ми желимо да кроз ове акције пробудимо наше малодушне и скептичне суграђане, да усмере своје време и енергију на стварању друштва у којем ће јачати духовне и моралне врлине и у којем ће се вредностима као што су љубав, солидарност, племенитост, хуманост, вратити важност и достојанство. И као што је Достојевски сматрао да ће лепота спасити свет, тако се ми руководимо вером да ће доброта спасити свет, рекла је др Татјана Маринковић, председница Кола српских сестара из Крагујевца.

На велико задовољство публике, наступили су: група „Руно“ из Врњачке Бање, солисткиња Катарина Максић Козић у пратњи Младена Тодоровића, корепетитора и Зорана Стојановића, перкусионисте, Народни оркестар Ненада Милановића Пегија, Хор „Архангели“ предвођен мр Војиславом Спасићем, као и гости „Архангела“ Горан Чолић, солиста Радио Београда Слободанка Данка Стојиљковић, српски православни појац Марко Качаревић. Сваки наступ, свако извођење били су изузетни. Повезивала их је нит хуманости, а одсвирани и отпевани тонови нашли су пут до срца окупљене публике која се исказала у улози донатора.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ