ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА „ДОСТОЈАН ЖИВОТ“ У СКУПШТИНСКОЈ САЛИ

Весна Ђорђевић

Друга промоција пројекта који ће донети 20 станова, два сеоска домаћинства и реконструкцију кућа за 25 породица, односно Конкурса за Пројекте социјалног становања и активне инклузије које финансира Европска унија, а спроводи Општина Врњачка Бања, организована је у Скупштинској сали у понедељак, 20. септембра, са жељом да се пружи што више информација и сваку помоћ потенцијалним апликантима

-Имамо причу сличну оној са прве промоције – људи су фокусирани на мере за које хоће да се пријаве иако не испуњавају услове и онда је то проблем. Генерално, овај програм има подршку за 46 породица. Недефинисане потребе Општине Врњачка Бања су далеко веће и ми заиста не можемо да помогнемо свим људима, а промоције су направљене са циљем да појаснимо потенцијалним квалификантима шта је то што их квалификује или дисквалификује за овај Конкурс, објашњава проблематику Игор Стајић, менаџер пројекта. – У петак смо у Подунавцима имали проблем што је највећи број људи био заинтересован за мере реконструкције објеката. Они који испуњавају услове за социјално становање које подразумева прелазак у Врњачку Бању то не прихватају.  Тако да смо, практично имали побуну људи који су незадовољни. Овде је контра ситуација – они који не могу да се пријаве за социјално становање, због бројности чланова породице, то желе и зато тврде да није добар конкурс, јере не задовољава њихове услове.

Оно што сам поновио више пута данас – не можемо да помогнемо свима, али можемо са социјалним становањем трочланим и четворочланим породицама, односно двочланим, уколико се ради о женама жртвама породичног насиља. Можемо да помогнемо и вишечланим породицама са сеоским домаћинствима и реконструкцијама за породице које имају објекат у власништву и који је легалан.

У Врњачкој Бањи реалне потребе за социјалним становима има око 200 породица. Овим Конкурсом биће обезбеђена једна петина, а остали у будућем времену наредним пројектима.

Вредност пројекта који реализује Општина Врњачка Бања износи 850 000 евра. Партнери општине на овом пројекту су: Едукациони центар Лесковац, УГ „Кортекс“, Покрет за европску Врњачку Бању и Општинска стамбена агенција.

Конкурс је отворен до 5. октобра.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ