ВАТЕРПОЛО ВЕТЕРАНИ КАМПАРИ БУДИСАВА НА ТУРНИРУ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Редакција

У организацији Ветерана ватерполо клуба Гоч, традиционално задњег викенда у августу, одржан је 3. Међународни мастерс ватерполо турнир „Звезде Гоча 2021“ на Олимпијском базену у Врњачкој Бањи. На турниру је учешће узело 9 екипа, док је „најмлађа“ екипа међу ветеранима била из Будисаве, која је заузела 6. место.

Будисава, крај Новог Сада, није позната по ватерполу али је позната по кафеу „Кампари“ и по великим заљубљеницима у лепоте Врњачке Бање. Миљан Ђурић, председник Клуба,  Дарко Маринковић, спортски директор и Угљеша Игњатић, спортски менаџер, као дугогодишњи пријатељи Врњачке Бање али и врњачких ватерполо ветерана, имали су огромну жељу да учествују на турниру ове године. Разлог лежи у чињеници да све турнире красе сјајна атмосфера и феноменално дружење па су момци из Будисаве желели да постану део породице ватерполо ветерана.

Ватерполо ветерани Кампари Будисава

Уз подршку ветерана Гоча, али и ветерана ватерполо клуба Вучко из Сарајева, ватерполо ветерани Капмари остварили су историјски резултат учешћем на турниру. Испред врњачких ветерана за Кампари су наступали: Горан Јованчевић, Далибор Милетић, капитен, Иван Надлачки, Милоје Миковић, Иван Петровић, Милош Јовановић, Саша Карамарковић, Никола Мијатовић, Александар Радуновић и Василије Стаменић. Испред прве екипе ВК Гоч учешће су узели Никола Јевтовић, Лука Шћекић и Иван Пуношевац. Такође, у екипи су били и Давор Гатало и Душан Ђурђевац, ветерани из Сарајева.

Годишње се на просторима бивше Југославије одржава преко 12 турнира ватерполо ветерана. У ком правцу ће ићи ватерполо прича ветерана Будисаве зависиће од могућности да се издвоји време да се поново окупи екипа ветерана из Бање и Сарајева, али и расположивих финансијских средстава. У сваком случају, за ватерполо кажу да је мали спорт али га красе велики људи.

Д.М.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ