ВРЊАЧКА БАЊА ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ

Срећко Станојчић

На дводневном семинару Сталне конференције градова и општина, одржаном у Београду, 7. и 8. септембра,  главна тема била је „Размена искуства о процесу унапређења укључивања грађана у израду одлуке о буџету Јединица локалне самоуправе  и транспарентности“. Врњачка Бања представљена као пример добре праксе за процес укључивања грађана током израде локалног буџета, у име Општине Врњачка Бања о томе је на семинару говорила Јасмина Трифуновић.

Јасмина Трифуновић

Представници 17 градова и општина учествовали су на дводневној „peer to peer“ радионици. Организацијом оваквог семинара, Стална конференција градова и општина настоји да представи сопствена и искуства локалних самоуправа као и добру праксу општина Велико Градиште и Врњачка Бања у укључивању грађана током израде локалног буџета.

Ова активност реализује се у оквиру пројекта „Унапређење доброг управљања“, који подржава Влада Швајцарске , а који је део ширег програма „Подршка Владе Швајкраске развоју општина кроз унапређење добог управљања и социјалне укључености „Swiss PRO“, који реализује Канцеларија УН за пројектне услуге.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ