ОБЕЛЕЖЕН ДАН БИБЛИОТЕКЕ ДР ДУШАН РАДИЋ

Ана Стојковић

Библиотека „Др Душан Радић“ обележила је свој дан у  присуству поштоваоца писане речи, сарадника и гостију.  Већ пет година прослављају  18. октобар, дан рођења др Душана Радића чије име и носи ова установа. Присутнима се обратио директор библиотеке Дејан Лучић

Прошле године се нисмо састајали због актуелне епидемиолошке ситуације  а овакви тренуци су прилика да се подсетимо  шта се некада и како радило, прилика да наше верне кориснике наградимо али и прилика да се осврнемо на оно што смо у претходном периоду урадили. Отворили смо улаз за особе са моторичким сметњама тако да сада имамо  и улаз где могу и људи у колицима да уђу. Остало је  само још да урадимо један мали ходник како бисмо  тај улаз у потпуности завршили. Имамо добру вољу и жељу да простор на спрату библиотеке реорганизујемо. Сматрамо да није у потпуности искоришћен и правимо разне планове како бисмо то могли најефикасније да урадимо, рекао је директор библиотеке  Дејан Лучић и позвао све кориснике библиотеке да изнесу своје идеје и жеље и кажу шта је то што би они желели да употпуни садржај.

-Ја молим и нашу децу да дају своје идеје и кажу шта би волели да затекну у библиотеци када дођу, ми већ неке идеје имамо па ћемо све да  укрстимо и надам се у што скорије време све то и реализујемо, додао је Лучић.

Пре четири године установљена је награда  „Чика Влада Беланијан“ која се додељује библиотечким радницима за допринос развоју библиотекарства а како би се сви подсетили чика Владе, приказан је видео прилог односно интервју који је он дао г-дину Зорану Рајићу а који се може погледати у оквиру серијала Библиофонотека. Чика Влада био је визионар који је цео радни век посветио идеји да Врњачка Бања добије библиотеку достојну њене лепоте и значаја. Награда је ове године отишла у руке Милоја Радовића који је био запослен у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ у Краљеву,најпре у Матичној служби, потом у Научном одељењу, Каталогу, Дечијем одељењу а у периоду  од 2016-2017. и ВД директора.

И ове године Библиотека је пригодним књигама наградила своје најверније читаоце, у категорији деца награду су добили Марија Сташић, Лука Ерић и Немања Милованов. У категорији  одрасли награде су добили Мирјана Пашаљ, Мирјана Милосављевић  и  Браниславка Илић  док је  награда за најбољи Дневник читања отишла у руке Димитрија Дмитровића.

Како је директор Дејан Лучић истакао и у наредном периоду циљ им је да   раде, да се труде да иду даље, да не заостају и покушају да буду корак испред.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ