ОБЕЛЕЖЕНА ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Весна Ђорђевић

ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ, ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ

Стихови Љубивоја Ршумовића „Дете је дете, да га волите и разумете“ изабрани су за слоган овогодишње Дечије недеље која се широм Србије обележава од 4. до 10. октобра.

Подршку националном програму, који се реализује са циљем побољшања положаја детета, тредиционално даје и Врњачка Бања и посебно Предшколска установа „Радост“ где је, како кажу, све подређено једном циљу, а то је – срећно и задовољно дете.

Да деца живе у заштићеној и сигурној средини, у подстицајном окружењу,  наша Установа улаже напоре 365 дана годишње из недеље у недељу. Meђутим, Дечија недеља код нас има веома дугу традицију, а чинимо све да она буде посебна и најлепша и да афирмише дечије таленте, каже Тања Чолић, васпитачица. – Припремили смо и овај пут богат и деци занимљив програм, а њихова радозналост и интересовање показују да смо направили добар избор. Тако је први дан Дечије недеље протекао у разговору са малишанимао њиховим правима и дужностима, сарадњи и толеранцији. Другог дана смо били спортски ангажовани, а трећег и четвртог музичко-ритмичке и ликовне активности, да би се све завршило великим дечијим маскенбалом.

Услед кризе изазване пандемијом корона вируса, због безбедности деце и запослених у Установи, активности су ове године спроведене без присуства родитеља, највећим делом у дворишту вртића.

Према конвенцији Уједињених нација за Дечију недељу проглашена је прва недеља октобра, а усвајањем Декларације о правима детета повезаност и спремност да се посвети посебна пажња најмлађим становницима Земље.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ