Врњачка Бања домаћин Балканског првенста за особе за инвалидитетом 2022. године

Срђан Удовичић

Иницијални састанак везан за организацију Балканског првенства за особе са инвалидитетом, у марту и априлу 2022. године, у Врњачкој Бањи, одржанје 15. новембра, у Хотелу „Фонтана“. Са представницима Параолимпијског комитета Србије, састали су се председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, члан Општинског већа за спорт, Душан Стевановић и директор Спортког центра Врњачка Бања, Душан Радовић.

Одржавање Балканског првенства параолимпијаца у Врњачкој Бањи 2022. године је улазница за одржавање европских и светских првенстава у будућности, истакао је председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић и додао да је на састанку договорено да се у наредном периоду Хала спортова „Врњачка Бања“, прилагоди особама са инвалидитетом, како би се адекватно одговорило прописаним условима. Састанак је одржан у Хотелу „Фонтана“ јер је овај хотел прилагођен потребама особа са инвалидитетом.

„Лепо је чути да је Врњачка Бања увек испуњавала своје обавезе када је спорт у питању. За наше место постоје само речи хвале од представника Параолимпијског комитета Србије. Управо та гостољубивост и искуства у спортској организацији, утицала су на одлуку да домаћин овог првенства буде Врњачка Бања, иако су се многи градови из земље и иностранства надметали за организацију“, речи су председника Ђуровића.

Зоран Мићовић, председник Параолимпијског комитета Србије, истиче да је Врњачка Бања место са ког су многи спортисти кретали на олимпијске игре, светска и европска првенства, одакле су се враћали с медаљама.

„Организацијом оваквих такмичења шире се и капацитети за боравак особа са инвалидитетом, који такође чине велику групу туриста, који воле да путују и посећују нова места“, закључује Мићовић.

На Балканском првенству особа са инвалидитетом у Врњачкој Бањи, очекује се учешће представника из 12 држава и преко 200 такмичара.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ