УДРУЖЕЊЕ СЕОСКИХ ЖЕНА ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА

Мила Васојевић

ПОКЛОНИ ОД „МЕТАЛЦА“

Удружење „Сеоске жене општине Врњачка Бања“ је 29. новембра прославило две године постојања, а сада су се окупиле 27. децембра у сали општинског Црвеног крста  и имале радни и свечарски сатанак. Наиме, уз помоћ локалне самоуправе обезбеђени су поклони од „Металца“ за седам чланица Удружења.

У радном делу састанка представници Пољопривредне стручне и саветодавне службе из Краљева: Јелена Грбић, Јована Кнежевић и Марко Богојевић пружили су информације о ИПАРД подстицајима и помоћи при припреми захтева за одобравање пројекта и захтева за одобравање исплате (попуњавање обрасаца и прикупљање документације, израда једноставних пословних планова). Била је то и прилика да добију одговоре на питања која их интересују или им нису јасна. Према речима Марка Богојевића захтеви за исплату подстицајних средстава се подносе почев од 4. јануара до краја фебруара за претходну годину. Рачуни не могу бити мањи од 80.000 динара, а поред рачуна потребно је дати и податке о гаранцији уколико постоји као и још две потврде које се добијају у службама локалне самоуправе. Иначе, субвенције се могу добити и од Општине и од Репоблике, али оне не могу бити по истом основу.

Чланице Удружења сеоских жена поздравио је и Жарко Марковић, председник Комисије за пољопривреду и село општине Врњачка Бања, пожелео им срећне Новогодишње и Божићне празнике с напоменом да ће се у наредној години радити на обезбеђивању простора за продају домаћих производа. Такође, је жене позвао да осмишљавају пројкте с којима ће конкурисати код Министарства пољопривреде, шумарство и водопривреду РС.

Маријана Шибак, председница Удружења „Сеоске жене општине Врњачка Бања“  поздравила је жене ове непрофитабилне организације, објаснила да ће чланицима доделити седам квалитетних „Металчевих“ шерпи запремине од 15 и 20 литара које ће женама добро доћи било да се баве прерадом млека, или да прерађују воће и поврће.  Изразила је захвалност локалној самоуправи што им је помогла у реализацији ових поклона које су добиле: Наташа Стојадиновић, Данијела и Горица Ђорђевић и Дара Ердоглија из Вукушице; Данијела Продановић из Вранеша, Светлана Јеринић из Отрока и „нај мама“ Бојана Бошњаковић, мајка два пара близанаца из Новог Села. Свим женама и гостима додељени су и Новогодишњи календари са мотивима српских манастира или са етно мотивима.

Своју умешност и овај пут жене су показале тако што је свака направила нешто од сланиша и слаткиша па су овај састанак претвориле у лепо дружење.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ