ДЕДА МРАЗ У ЗООЛОШКОМ ВРТУ

Весна Ђорђевић

ЗООГОДИШЊА БАЈКА

Више стотина деце у пратњи родитеља уживало је уз Деда Мраза, поклоне, игру, песму и дружење са животињама у бајковитом окружењу Зоолошког врта у Врњцима у недељу, 26. децембра, на велики хришћански празник – материце.

Регистарске ознаке на реци пристиглих аутомобила од Београда и Новог Сада, преко Лознице и Крагујевца до Ниша и Лесковца најречитије говоре у прилог тврдњи да се „добар глас далеко чује“, а домаћини су се својски потрудили да деци приреде дружење за памћење.

Огромно интересовање на радост организатора

Нисмо очекивали да дође оволики број људи, али нам срце нам је пуно због оволико срећне и задовољне деце. Организовали смо и фотографисање и вожњу колцима са Деда Мразом, храњење животиња, такође. Криво нам је што нису сва деца усапела да стигну до пакетића, али смо просто затечени оваквим интересовањем и обећавамо да ћемо исправити све недостатке већ за Божић и Ускрс, каже Слободан Цветковић, биолог у Зоо врту.

Зоо врт је госте дочекао у новогодишњем руху и на томе су радили сви запослени од почетка децембра, а најзаслужнија за маштовит декор је нова радница која је креатор идеје, Звездана Павловић, PR менаџер:                                                                                                              -Доста људи још није чуло за нас, а ова атракција је ту да се представимо на најбољи начин и да нас малишани упознају уз „Зоогодишњу бајку“. Припремљено је и подељено сто пакетића јер смо за толико имали могућности, с обзиром да је све урађено из сопствених средстава. Планирамо да ово дружење подигнемо на виши ниво и да прерасте у традицију. Одазив је невероватан, а то нам је била подсвесна жеља, мотив да радимо на томе да следећи пут буде још боље, да осмислимо још садржаја занимљивих малишанима, али и њиховим родитељима.

Зоо врт Врњци постоји већ петнаест година, али је званично регистрован  2020. Простире се на три и по хектара и има преко 120 врста животиња, односно више од хиљаду јединки. Највише је птица (гуске, патке, украсни фазани, ждралови, нандуи, емови), а онда и папкари икопитари (јелени, антилопе, муфлони, ламе, алпаке), као и крзнашице (ракуни, меркати, бодљикаво прасе и слично). Најмлађима је најегзотичнији кенгур – валаби који је донација Зоолошког врта Београд преко којег је остварена сарадња на линији Београд-Врњци, па је у међувремену стигло још животиња из главног града (импозантан Берберски ован којег красе огромна грива и рогови, Доркас газела која је у природи рањива врста). За наредну сезону најављују отварање дечије играонице и ресторана у склопу зоо врта и надају се већој посети и интересовању.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ