ЛОВ ФАЗАНА ЗИМИ

Редакција

ЗАНИМЉИВ И УЗБУДЉИВ ХОБИ

За Драгана Радовића лов је постао занимљив и узбудљив хоби, уосталом као и за многе мушкарце. А лов на фазанску дивљач, зими по снегу, за овог искусног ловца, представља посебно задовољство.

Драган Радовић

Фазан је релативно крупна, снажна птица. Лов на ову птицу започиње октобра месеца и траје све до краја децембра. Фазан је идеално прилагођен снежним и мразним зимама. За зимски лов фазана претраживањем уз помић пса ловац има помоћ добро утренираног четвороножног пријатеља – ловачког пса који ће му решити многобројне проблеме са којима ловац није у стању да се сам избори. Јер фазан није у стању да се дуго и успешно скрива од дресираног пса, а резултат свега тога је полетање птице па ловцу остаје само добар поглед и сигурна рука. Одстрел је загарантован.

Зими је фазан фокусиран на исхрану, каже Драган, па је мање опрезан, што га чини одличним трофејем добијеним током лова.

Овај ловац додаје да се лов на фазана на потесу „Мало гробље“ у Новом Селу организује  на брежуљкастом терену састављеном од обрадивих површина испресецаних са доста ремиза и ниског густог растиња.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ