ТУРНИР ЛИГЕ ШАХОВСКОГ САВЕЗА РАСИНСКОГ ОКРУГА

Аутор:Редакција

Шах, игра или спорт нису били препрека да се у Новом Селу организује један од највећих шаховских турнира у последњих 20 година. Михољски сусрети села општине Врњачка Бања мобилисали су све шаховске „снаге“ у Новом Селу па је одржано сеоско првенство у шаху на коме је учествовало 12 такмичара међу којима и пет омладинаца који су дали нову енергију ШК „Омладинац“ из Новог Села и препоруку да организују Турнир лиге ШС Расинског округа за 2021. годину.

Сала Културног центра у Занатском центру у Новом Селу била је место где су уз све епидемиолошке мере организовао Турнир на коме су узели учешће: ШК „Крушевац II“, „Прва Петолетка II“ из Трстеника ШК „Јухор“ из Обрежа код Варварина, ШК „Ражањ“ из Ражња, ШК „Липова“ и домаћин ШК „Омладинац“ са 40  шахиста…

Радун Дабижљевић уручује књигу о шаху најмлађој учесници

Првенство је отворио Душан Стевановић, члан Општинског већа задужен за спорт и том приликом изјавио да општина Врњачка Бања улаже велика средства у изградњу спортских објеката и помаже спортске клубове, а шах би у наредном периоду требао да се нађе и на школским такмичењима и у настави као изборни предмет зашта ће се такође дати подршка,

Одиграно је 5 кола (свак са сваким) и постигнути су следећи резултаи : „Омладинац“- „Ражањ“  3,5 – 2,5, „Прва Петолетка“- „Јухор“ 1-5, „Крушевац“ – „Липова“ 4-2, „Ражањ“ – „Липова“ 3-3, „Јухор“-„Крушевац“ 2-4, „Омладинац“ – „Прва петолетка“ 3,5 – 2,5, „Прва Петолетка“ – „Ражањ“ 1-5. „Крушевац“ – „Омладинац“ 6-0, „Липова“ – „Јухор“ 3,5- 2,5, „Прва петолетка“ – „Крушевац“ 1-5, „Омладинац“ – „Липова“ 1-5, „Ражањ“- „Јухор“ 2-4, „Липова“- „Прва Петолетка“ 6-0, „Јухор“ – „Омладинац“ 3,5 – 2,5, „Крушевац“ – „Ражањ“ 5,5 – 0,5.

Највећи број бодова сакупила је екипа ШК „Крушевац 2“ из Крушевца која ће са ШК „Липова“ из Липове која је освојила друго место у баражу одлучити ко иде у виши ранг такмичења.Турниром су испред Савеза руководили, судија Мирослав Марковић из Трстеника и делегат Обрад Јовановић из Александровца.

Најстарији такмичар, Радун Дабижљевић (ШК „Липова“) и шаховски публициста уручио је своје књиге најмалађем такмичар – шахисткињи из Трстеника.

„ Ипак је највећи „резултат“ остварио ШК „Омладинац“ из Новог Села, истакао је Председник Љубиша Ристић, коме се последњих месеци  „десило“ више ствари – почев од куповине шест такмичарских комплета из средстава додељених од Спортског Савеза Општине, преко обезбеђења „шаховског дома“ у Културном центру нарочито истичући подмлађивање састава екипе у којој  омладинце Лазара и Виктора Стефановића и Лазара Броћовића предњаче. У клубу за наредни период најављују отварање Школе шаха за почетнике рачунајући на „базу“ из ОШ „Бане Миленковић“ у Новом Селу.

Жарко Марковић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ