ЛЕОНИ НУДИ ПОСАО ЗА ДВЕ ХИЉАДЕ РАДНИКА

Аутор:Весна Ђорђевић

Компанија „Леони“ наставља да се развија у Србији, а проширивање пословања  и запослење две хиљаде радника у погон у Краљеву разлог су састанка генералног директора компаније „Леони Србија“ са председником Општине Врњачка Бања. На састанак у председничком кабинету 1.марта, Пјерлуиђи Гионе дошао је  у пратњи Александре Којић, менаџера људских ресурса „Леони“ Краљево и Иве Вулин, специјалисте за комуникације „Леони Србија“.

– Захвални смо „Леонију“ због доласка у наш регион чиме је пар хиљада наших људи добило могућност да капитализује своје образовање кроз ову компанију. Ово данас је уводни састанак у низ оних који нам предстоје, а који се тичу запослења наших људи. У интересу Врњачке Бање је да људе, чије образовање није уско везано за угоститељство и туризам, кроз овакав вид сарадње упослимо. Заинтересованим потенцијалним радницима проследићемо све информације и покушати да што већи број Врњчана, који могу да нађу интерес у запослењу у овој компанији, упутимо да то ураде на најлакши и најбржи начин. Ми који смо у контакту са руководством компаније и они који тамо раде имају јасну слику која се тиче услова рада у Леонију, али има и оних који имају искривљену слику на основу лажних информација. Сигуран сам да ће наши грађани, када стекну јасан увид у услове рада (осмочасовно радно време, зарада која је изнад висине примањаа у другим секторима, послови који се раде, припрема и улазак у процес рада, превоз од места становања до радног места) запослење у Леонију видети као изазов и да ће дати све од себе да нађу место у овој компанији. Велика предност за запослење лежи и у чињеници да послодавац сматра да су сви радно способни добро дошли без ограничења по питању старости кандидата. Сви који активно траже посао и на евиденцији су Националне службе за запошљавање, као и они који нису задовољни условима рада и желе да промене посао, кроз кратку обуку јако брзо могу стећи знања са којима могу одговорити захтевима компаније, рекао је Бобан Ђуровић након састанка који је, како је наглашено, био у интересу грађана наше општине.

Компанија „Леони Србија“ која производи сетове каблова за водеће светске произвођаче премијум аутомобила, попут BMV-a и Mercedesa, планира да у нашој земљи запосли 10.000 људи и тако постане највећи послодавац у индустријском сектору. Директор компаније за Србију, разговарао је са председником Врњачке општине о начинима за покретање сарадње и акцијама усмереним ка запошљавању Врњчана.

– Од почетка нашег пословања у Краљеву, ми смо у преговорима и сарадњи са председницима околних општина и данас смо овде како бисмо нашли баланс између туризма, који је ваш примарни фокус, и индустрије која је присутна у вашем комшилуку и како бисмо нашли посао за раднике који нису усмерени искључиво ка сектору туризма.

Сам сектор туризма је некако условљен сезоном. Тога код нас нема. Нама су радници потребни целе године, што је један од бенефита које желимо да презентујемо људима у Врњачкој Бањи. Један од бенефита је и стабилно радно окружење, стабилна компанија која ће вам пружити могућност за прави баланс  између посла и живота, казао је Пјерлуиђи Гионе и кроз осмех додао:  – Ми предлажемо да у Леонију радите, а зараду трошите у Врњачкој Бањи и ономе што она има да понуди.

Циљ „Леонија“ је да у наредних 15 дана запосли првих 200 радника, а велика предност чињеница да компанија упошљава људе из осетљивих група и старије од 50 година.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ