ГОСТОВАЊЕ „ВРЊАЧКОГ ВЕЗА“

Аутор:Мила Васојевић

УСПЕШАН НАСТУП У ВОЈВОЂАНСКОЈ РАВНИЦИ

У Маглићу, питомом војвођанском селу крај Бачког Петровца је 16. априла одржан Фестивал фолклора ветерана на коме је поред домаћина, КУД-а „Ђура Јакшић“ и „Врњачки веза“  из Врњачке Бање учествовало још седам друштава из Брчког, Бијељине, Богатића, Житишта, Београда и др. Фестивал је одржан под именом „Бела вило на теби ми криво“ на православни празник Врбицу.

У поподневним сатима организован је дефиле, а у вечерњим концерт народних игара. „Врњачки вез“ се представио кореографијом Миће Миодраговића „Љубостињски сабор“.

Према речима Слободана Дишовића, председника Удружења за културу „Врњачки вез“ у Маглићу живе у слози више националности и место се веома лепо развија. Илустрације ради на улазу села стоји  натпис „Село које има све“ и заиста је тако, имају школу, вртић, дом културе.

Утисак чланова „Врњачког веза“ је да су били веома срдачно и лепо примљени на Фестивалу.

Занимљиво је да су пре доласка у Маглић, Врњчани посетили Сремске Карловце где су обишли знаменитости града и Саборну цркву Св. Николе. Пријем су им приредили и представници тамошњег Црвеног крста са којима врњачки Црвени крст сарађује двадесетак година.

У повратку, „Врњачки вез“ је обишао Фрушку гору, бању Врдник, и манастире Врдничку Раваницу и Јазак.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ