МУЗИЧКИ ОТИСАК МЛАДИХ ТАЛЕНАТА У ЗАМКУ БЕЛИМАРКОВИЋ

Врњачке новине
Павле Томићевић са својом наставницом Магдаленом Поповић

На радост љубитеља музике и младих ученика и студената врњачки Замак културе Белимарковић је 15. и 16. априла био звучна ризница раскошних музичких талената. По идеји Ирене Мијушковић, професора клавира из Херцег Новог одржано је Међународно такмичење Музички отисак. Млади музичари су се пријављивали за следеће дисциплине: клавир соло, упоредни/комплементарни клавир, професор & ученик  и камерна музика до осам извођача. Такмичење се одвијало онлајн и уживо. Млади музичари су несебично пружили слушаоцима чаробно лепе звуке упркос неприликима и потешкоћама  кроз које су прошли у протеклом периоду већим делом одржавања онлајн наставе услед пандемије. Подстакнути могућношћу да свирају пред публиком са радошћу су остварили  одличне резултате. Најуспешнији са 100 поена а уједно проглашен и за лауреата целог такмичења је Павле Томићевић 2009. годиште, у категорији клавир соло из МШ „Др Војислав Вучковић“ из Чачка, класа Магдалене Поповић.

Са максималним бројем бодова (100) у дисциплини клавир соло су још Андрија Лучић I категорија из Херцег Новог, Петар Митић II А категорија из Велеса, Јелена Мандић I категорија професор & ученик   из Херцег Новог. Максималан број бодова у осталим   категоријама упоредни/комплементарни клавир Ирина Клакор из Тивта II А категорија, Исак Кушумовић III и Харис Чакић IV категорија обојица из Сарајева. У категорији камерне музике био је најуспешнијии Трио Модесто: Урош Костић, Ања Милутиновић и Стефан Лопандић V категорија из Бања Луке.

Жири коме је припала част да оцењују младе таленте: Ирена Мијушковић Херцег Нови, Невена Ћеклић  Источно Сарајево, Маја Крстић Трстеник, Марина Милић Радовић из Новог Сада, Маргарита Вујовић из Сремске Митровице, Биљана Јашић-Радовановић и Илија Настовски из Велеса

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ