РЕНОВИРАНЕ СОБЕ У „НОВОМ МЕРКУРУ“

Марина Ст. Јанковић

СМЕШТАЈ  ПО  СВЕТСКИМ СТАНДАРДИМА

Специјална болница „Меркур“ традиционално следи принцип перманентног напредовања у пословању. Из године у годину остварује тренд инвестирања у своје капацитете, са циљем да гостима пружи што квалитетнији смештај, пратећи светске стандарде.

Један од најкомплекснијих објеката у пројектовању и опремању је свакако хотелски и апартмански комплекс, што се доказало и на примеру „Меркура“. Искуство са најзахтевнијим клијентима довело је до развоја нове собе у објекту „Меркур Нови“ и сарадње са пројектним тимом „Симпа“, на инвестицији која је у марту месецу отворила врата за 63 потпуно редизајниране собе.

– „Меркур“ годишње посети преко 20.000 гостију и анализом њихових утисака закључили смо да су они увек били задовољни медицином, третманима и љубазношћу особља, али им је често недостајао комфорнији смештај. Унапређење квалитета смештаја је пројекат којим ће се „Меркур“ бавити и у будућности јер се трудимо да се померимо од категорије класичне бањске установе и идемо у корак са модерном хотелском и туристичком естетиком уређења. План је да до краја године све класичне „Миленијум“ собе потпуно визуелно и дизајнерски реновирамо и модернизујемо, каже Бојана Бељић, ПР Специјалне  болнице „Меркур“.

Завршено је реновирање соба на петом, шестом и седмом спрату, до краја 2022. године реновираће се и остале „Миленијум“ собе

Гости „Меркура“ добили су у реновираном делу објекта собе по свом укусу, у којима  могу да се опусте током дана, одморе током ноћи, уживају у врхунској медицинској и велнес услугама на које су већ навикли, али уз смештај високе категорије.

– Када туристи претражују хотеле на интернету, најважнији фактори који утичу на њихов избор су услуга, цена и изглед смештаја. Да ли ће гост током интернет претраге изабрати баш „Меркур“, у многоме зависи од начина на који је хотелска соба уређена и представљена онлајн.

Добар дизајн собе и квалитетна фотографија најбољи су начин да се посетилац сајта преведе у онлајн купца. Зато се приликом пројектовања нових соба водило рачуна о свим детаљима: од избора дезена постељене, преко боје зидова, па све до тапета и декоративних огледала, каже Миодраг Миљковић, директор Маркетинг службе „Меркура“.

У теорији и пракси сусрећемо различита тумачења и схватања савремене собе. Под појмом соба по захтеву најзахтевнијег госта често се подразумевају различите ствари, што зависи од бројних аутора и становишта од којих се полази.

„Архитектонски дизајн, тачније атрактивно уметничко обликовање екстеријера, утиче на начин перцепције и доживљаја хотела од стране корисника, као и навизуелни имиџ објекта. Неодвојиви део архитектонскогобликовања хотела и хотелског производа чини и ентеријер. Он не сме бити мање привлачан од екстеријера, напротив мора да привуче пажњу, заинтригира пролазнике и наговештава део унутрашњег амбијента“, наводе др Слободан Черовић и др Ђорђе Чомић, у књизи „Пројектовање и изградња хотела“.

Савремени приступ хотелског обликовања, пројектовања и дизајнирања је на маркетинг концепту који у центар пажње ставља потребе и интерес будућих корисника. Постоји читав низ битних атрибута тоталног хотелског производа којима корисници дају значај. То су, пре свега, функционална и лепо уређена соба по могућству са погледом на атрактивни предео дестинације, затим леп изглед ресторана са кулинарским специјалитетима, друштвеним просторијама са могућношћу вишенаменског коришћења, као и могућношћу разних типова рекреације (разне врсте базена на отвореном или затвореном простору, са ноћним купањима као део забавног програма намењеног омладини, терени за тенис и голф, велнес центри итд).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ