ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ЗА ЈУНИОРЕ И ЈУНИОРКЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

ЗАБЛИСТАЛА ЏУДИСТКИЊА ТЕОДОРА

Појединачно  првенство Србије за јуниоре и јуниорке у техничкој организацији Џудо савеза  Београда одржано је16. априла 2022. године у Београду. У Спортском центру „Шумице“ надметале су се три џудисткиње из Врњачке Бање, чланице Џудо клуба „Гоч“, које су се недавно на Првенству Централне Србије избориле за овај ниво такмичења.

Наша најуспешнија јуниорка је Теодора Ђорђевић кат. +78 kg. Она је освојила треће место и бронзану медаљу. Анита Радуловић кат. до 52 kg пласирала се на осмо место, док јеТијана Пљеваљчић кат. до 57 kg девета у Србији.

Теодора је кадеткиња (2007 годиште) и наступила је у старијој узрасној категорији јуниорки. По пропозицијама такмичења надметале су су такмичарке од 2002. годишта  закључно са 2007. годиштем.

Теодора је имала 10 такмичарки у својој категорији. Прву борбу је изгубила од такмичарке ЏК „Рума“ Саре Заскалицки. Затим је радила репасаж за треће место и победила такмичарку ЏК „Бор“ Сару Шаиновић и тако стекла шансу да се бори за треће место и медаљу. У борби за треће место победила је такмичарку ЏК „Жандармерија“ Јовану Милошевић и освојила бронзану медаљу и диплому. Ово је велики успех за Теодору и Џудо клуб „Гоч“.

На овом такмичењу је наступило 49 клубова из Србије и  154 такмичара.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ