НАСТУП МАЈЕ МАРИНКОВИЋ У БИБЛИОТЕЦИ

Марина Ст. Јанковић

Салон врњачке Библиотеке одисао је посебном атмосфером 5. априла у вечерњим сатима. Наступила је наша Маја Маринковић, финалисткиња шоуа „Никад није касно“ која је недавно објавила нову песму „Чуда“, уз музичку пратњу Зорана Стојановића. Бројна публика уживала је у Мајиној интерпретацији песама: Све што знаш о мени, Да ли знаш да те волим, Бацила је све низ ријеку, Лоше вино, Плава птица, Бољи живот, Мило моје, Одисеја и народне севдалинке Сејдефу мајка буђаше.

Пројекат Библиотеке „Музика међу књигама“ успешно се реализује повезујући музичку уметност са светом књижевности, судећи по позитивној реакцији публике и бурним аплаузима.

– Маја је отворена особа и она прихвата моје искуство на прави начин и онда долази до узајамне сарадње. Надам се да публика излази задовољна и да смо успели да им пренесемо нешто позитивно. Оценио бих да је ово било успешно вече. Вредело је данас пробудити се и доћи овде, изјавио је Зоран Стојановић након наступа.

– Фантастично вече, прелеп концепт, идеја директора Лучића и запослених у Библиотеци. Тај циклус се зове „Музика међу књигама“ и започео је у марту са ирском музиком. Велика ми је част и захвална сам директору на позиву да наступим у Библиотеци. Заљубљеник сам у књижевност, пасионирани сам читалац. За мене је ово посебан осећај јер су за мене књиге, књижевност, образовање, знање јако важни и трудим се да то пренесем и својој деци.

Имали смо диван репертоар и захвална сам свим Врњчанима, својој публици – породици, пријатељима, колегама који су били у Библиотеци. Надам се да су уживали, рекла нам је Маја.

Наша уметница је публику емотивно дотакла и ојачала веру у љубав: Маја је спонтано, непосредно пре извођења песме Да ли знаш да те волим јавно изјавила љубав свом супругу Дејану.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ