ПРОМОЦИЈА ЈАВНОГ ПОЗИВА ЗА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

ФИНАНСИРАЊЕ КВАЛИТЕТНИХ ПРОЈЕКАТА

Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у партнерству са Oпштинoм Врњачка Бања расписао је јавни позив организацијама цивилног друштва за предају предлога пројеката у оквиру Програма „Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2)“.

ReLOaD2 је регионални пројекат који финансира Европска унија (ЕУ), а спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у периоду од 2021. године до 2024. године. Општина Врњачка Бања позвала је организације цивилног друштва (ОЦД) из Републике Србије да доставе предлоге пројеката који су у складу са развојним циљевима Општине Врњачка Бања из следећих приоритетних области: Заштита и унапређење животне средине и одрживи рурални развој; Људска и мањинска права, друштвена брига о осетљивим категоријама и младима и Јавно здравље.

Инфо-сесија, дан отворених врата, за све заинтересоване организације одржана је 14. априла 2022. године у Сали СО са циљем да се представе правила и услови Јавног позива.

Представници ОЦД заинтересовани за грантове

У Србији је седам локалних партнера у овом пројекту. Радимо на јачању партнерства између цивилног друштва и локалне самоуправе, на успостављању једног транспарентног и пројектно оријентисаног механизма за финансирање пројеката цивилног друштва, и то оних пројеката који су у складу са приоритетима заједнице и одговарају локалним потребама. У претходном периоду ми смо имали јавну дискусију заједно са представницима цивилног сектора и одредили смо приоритете за Општину Врњачка Бања. Јавни позив је отворен од 7. априла до 12. маја. Сва удружења грађана су позвана да се пријаве са пројектним предлозима, а данас на овој инфо-сесији информишемо о детаљима и условима самог јавног позива, рекао нам је Ненад Петковић, портфилио менаџер Локалне демократије и социјалне инклузије.

Укупни индикативни износ доступних средстава је 75.000 USD у динарској противвредности. Организације цивилног друштва могу да се пријаве за добијање средстава за подршку пројекту: за вредност гранта од 10.000 до 25.000, од 2.000 до 5.000 USD и за удружења младих и удружења за младе вредност гранта од 2.000 до 10.000 USD у динарској противвредности.

У току трајања Јавног позива биће организована обука за представнике заинтересованих ОЦД о пројектном циклусу и припреми предлога пројеката. Такође, заинтересованим ОЦД биће на располагању менторска подршка за припрему предлога пројеката, која ће бити отворена и јавна.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ