СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ВАСПИТАЧЕ У ЦЕПТЕРУ

Аутор:Срећко Станојчић

И ове године, у организацији Савеза удружења васпитача Србије, у хотелу „Цептер“, од 14. до 17. априла, одржава се конференција васпитача, овог пута под називом „Грађење односа као подстицај промена васпитно образовне праксе“.

Теме осам сесија које спроводе модератори углавном се односе на презентовање радова предшколских установа Србије и окружења, грађење односа у заједници учења, дигиталне технологије у функцији грађења односа кроз пројектно планирање, као и грађење односа из перспективе детета и одраслих. Циљ ових активности је да се поспеше дечији развој и учење. Планом и програмом  предвиђена је и изборна скупштина, а последњег дана конференције биће представљени обједињени извештаји модератора,  извештај организације сусрета-евалуација,  подела Уверења учесницима скупа и  потврда  ауторима презентаторима уз похвалнице тимовима предшколских установа.

На Стручној конференцији за васпитаче учествују  и радници ПУ „Радост“ из Врњачке Бање, а по речима директорке Драгане Хаџи- Ристић, овакви скупови омогућавају размену искустава, мишљења и ставове, јер једино тако могу професионално расти.

Имамо одличну сарадњу са локалном самоуправом и за само неколико година, отворили смо шест нових дечијих вртића, један вртић је реновиран од темеља до крова, а централна кухиња је потпуно опремљена новим апаратима и уређајима. Тренутно се раде пројекти за проширење још три објекта. Локална самоуправа нам без икаквих проблема издваја новац за стручно усавршавање и морам да се похвалим да имамо један од најбољих појединачних колективних уговора, а васпитачи у Врњачкој Бањи примају факултетску плату, рекла је Драгана Хаџи-Ристић на конференцији.

О значају конференције најбоље  указује податак о броју учесника којих је ове године било преко пет стотина.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ