ПРОМОВИСАН РУКОМЕТНИ КЛУБ „ГОЧ – МЕРКУР“

Аутор:Срђан Удовичић

Потписивањем уговора са четири изузетна појачања, у Прес центру Спортске хале Врњачка Бања 7. јуна, званично је промовисан Рукометни клуб “Гоч-Меркур”. Рукометаши Стефан Миљковић, Урош Јевтић, Никола Станојчић и Марко Ћосић уговоре су потписали са председником РК “Гоч-Меркур”, Душаном Радовићем.

„Изузетно сам задовољан што се у Бању враћају наши најбољи играчи и што смо данас потписали уговоре са момцима који последњих година играју водеће улоге у клубовима из земље и иностранства. Мој је утисак да је то и најава једног другачијег модалитета рада у врњачком рукомету у наредном периоду“, речи су Душана Радовића, председника РК „Гоч – Меркур“.

Радовић додаје да су амбиције управе клуба врх табеле, а ако се укаже прилика и улазак у Аркус Супер лигу, за шта постоји подршка Општине Врњачка Бања и наводи да је један од највећих спортских тријумфа када клуб успе да у своје редове врати играче који су у њему потекли. Фузијом са РК „Нови Пазар“, “Гоч- Меркур” је стекао право да наступа у Супер Б лиги Србије, а уз подршку општине и рукометних радника Бање покренуте су активности да се та велика шанса искористи на најбољи могући начин и врњачки рукомет врати на велика врата.

Врњчанин Стефан Миљковић игра на позицији левог бека. Са Борцем из Бања Луке је освојио титулу првака државе, док је са Војводином прошле године освојио дуплу круну у Србији, Више година играо је у Турској, а иза себе има и наступе за Раднички из Крагујевца, Напредак из Крушевца… Урош Јевтић, игра на позицији средњег бека. Долази из Прокупља с којим је управо освојио Супер Б лигу. Играо је у Напретку, Металопластици, Слоги из Пожеге и у неколико турских клубова. Никола Станојчић из Врњачке Бање, покрива све „бековске“ позиције. Наступао је за више домаћих и иностраних клубова. Марко Ћосић, трстеничко десно крило, са дугогодишњим суперлигашким искуством, долази из Жупе.

Нова појачања остају у РК „Гоч – Меркур“, до 2025. године, а очекује се и потписивање уговора са шефом стручног штаба, након завршетка преговора са неколико кандидата, који су еминентна имена са доказаним резултатима у струци.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ