ИНТЕРВЈУ: Зорана Грубач, менаџерка Објекта Pegaz Holiday Resort

Аутор:Срђан Удовичић

 „Pegaz Holiday Resort“ је апарт хотел са 4 звездице, у Врњачкој Бањи. Организован у три целине, Pegaz Holiday Resort се простире на преко 10.000 квадратних метара и сама основа пословања овог ресорта је концепт Slowliving-a.

                                                                        

Pegaz Holiday Resort један је од новијих хотела у Врњачкој Бањи. Шта чини понуду вашег хотела?

Потрудили смо се да све оно што је у нашем послу, у послу хотелијера стандардно, представимо на други начин. Slowliving је основа пословања нашег хотела. На тај начин „Pegaz Holiday Рesort“ отвара могућност другачије стварности у којој присуство сада и овде постаје извор личне и друштвене промене. Slowliving заправо значи успорити, живети споро и прихватити принципе који су нам природно дати. Наш спа центар или Slowellness понуда се састоји од:  шест врста сауна, базен, два ђакузија, која су намењена свим гостима. Поред тога, ту је и ђакузи са сланом водом, који због самог простора зовемо ВИП ђакузи, с обзиром да омогућава приватност за самог госта. Незаобилазни део нашег Slowellness центра је теретана, као и две собе за масажу. Ресторан Адут је намењен и за екстерне госте хотела, док је у одређеном делу ala carte ресторан за госте самог хотела који користе пансион оброке. Располажемо са 52 смештајне јединице и распоред апартмана је такав да нам супериор апартмани чине највећу понуду самог капацитета. Супериор апартман има одвојену спаваћу собу, велику дневну собу са кухињом и терасу. Отворене терасе су нешто што је адут сваке летње сезоне. Иако није претерано велике квадратуре, играоница је најомиљенији кутак наших најмлађих гостију.

Недавно је обележено две године од како је хотел почео са радом. Како оцењујете тај период, с обзиром да је са радом почео непосредно пре појаве короне у нашој земљи?

С радом је хотел почео 4. марта 2020. године. Прве две недеље рада, наше госте су чинили туристи из Русије, што нам је био и први уговорен посао. Након тога уследио је период ванредног стања, због чега смо морали да затворимо хотел. Међутим, и тај период од два ипо месеца смо искористили за додатну адаптацију самог хотела и за додатну обуку особља. Све после тога је захтевало само тржиште и све оно што су чиниле мере Владе Републике Србије. Поштовали смо све прописане мере безбедности и сигурности здравственог стања, али се све то одразило и на број гостију. Заправо, 2022. година ће за нас бити једина година у којој имамо слободан начин комуникације, слободан начин рада и на крају ове године верујем да ћемо имати могућности да кажемо како је то бити и имати хотел у Врњачкој Бањи.

Својом понудом хотел Пегаз привукао је нову клијентелу у Врњачку Бању. Колико је страних, домаћих гостију и одакле најчешће долазе?

Од септембра прошле године, постали смо интересантни гостима из Ниша. Управо је то град из ког у наше хотел долази највећи број гостију. Потом су ту гости из Београда, Суботице, Зрењанина и Панчева. То су градови које издвајамо по самом броју посећености. Иако највећи проценат наших гостију чине домаћи туристи, последњих месеци је приметан пораст гостију из иностранства. За сада је понуда нашег хотела најпримамљивија туристима из Северне Македоније и Бугарске.

Сведоци смо експанзије врњачког туризма. Чињеница је да је утицај хотелијера велики. Како оцењујете утицај Pegaz Holiday Resorta на привредни развој Врњачке Бање?

Сама експанзија Врњачке Бање као туристичке дестинације је дошла са генералном и глобалном експанзијом туризма као привредне гране. Наравно, у свему томе напредак технологије и читавог начина комуницирања, дигиталног маркетинга је допринело да се та грана убрзано развија, а ми смо ту да се потребама захтевнијих гостију, прилагодимо. Када је у питању сам Пегаз ресорт на територији Врњачке Бање, издвојила бих сам напредак насеља Рај. Наш објекат се налази изван самог центра Врњачке Бање и могу рећи да је допринео развоју самог насеља. Како је објекат почео са радом, створена је већа концентрација људи у овом делу Врњачке Бање. Због повећаног броја туриста и потражње за брзом услугом, када је у питању допуна у њиховим потребама из малопродаје, отворене су нове продавнице, апотеке. С обзиром да смо заговорници младе радне снаге, отварање хотела Пегаз допринело је и самозапослењу локалног становништва. Наш колектив је веома млад. Доста улажемо у студенте, у њихова знања, а у прилог томе говори и сарадња са Факултетом за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

На малом простору се налази велики број хотела. Шта је то по чему се ви разликује од других хотела?

„Pegaz Holiday Resort“ је једини хотел на дестинацији Врњачка Бања који има оцену 9.5 на резервационом систему букинг. То је оцена која нас прати од краја јануара ове године и имала је тенденцију раста, с обзиром да је била 9.2, када смо отворили хотел. Оно што разликује Пегаз од осталих објеката, наспрам понуде и одређеног начина комуникације за који се трудимо да буде другачији, јесте само особље хотела које је изузетно пријатно и пријатељски настројено према свим нашим гостима. Брину о сваком госту, о свакој потреби индивидуалца и то је нешто што је наша главна карика.

Шта сте нам припремили за предстојећу летњу сезону?

Нешто ново када је у питању понуда нашег хотела за предстојећу сезону је програм едукације, забаве и буђења – Busyness is not out business. Циљ овог програма је да покаже како заузетост није једини избор, и како је време ресурс према којем треба да имамо другачији приступ. Програми су намењени пословним тимовима, менаџерима и лидерима у потрази за team building програмима, који желе да своје колеге и сараднике инспиришу, мотивишу и охрабре у приступу што квалитетнијег и аутентичнијег начина живота. У понуди ће бити викенд пакети који укључују одређене активности које утичу на њихове саме потребе. Једна од тих активности ће бити и радионица израде сапуна, која ће бити намењена младим козметичарским радњама, салонима и женском предузетништву.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ