РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКАТА НВО „IUVENTA“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

„ОСНАЖЕНИ МЛАДИ МЕЊАЈУ СВЕТ“

Невладина организација „Iuventa“ домаћин је првог тренинга у оквиру пројекта „Оснажени млади мењају свет“ који је од 5. до 12. јуна организован у Хотелу „Лидер С“. Пројекат је подржан од стране ЕУ у оквиру Програма Ерасмус+. У питању је пројекат изградње капацитета који је почео 1. јануара 2022. и трајаће до 31. децембра 2023. године. Овог пута тренинг је окупио младе и омладинске раднике из Туниса, Јордана, Литваније, Босне и Херцеговине, Италије и Србије.

– Један од главних циљева пројекта је изградња капацитета партнерских организација да користе методу партиципативног акцијског истраживања (PAR) у свом раду. Пројекат се састоји из низа међународних и локалних активности. На овом тренингу и на следећем у јануару у Италији учесници ће проћи све кораке и фазе истраживања PAR. По повратку у своје земље биће у прилици да обуче по 20 младих са локала и након тога да спроведу истраживање. Такође, током пројекта партнери ће да припреме приручник са детаљним описом радионице која може да се користи на обукама PAR.

За сада смо реализовали два вебинара, а до краја године одржаћемо још два. Током наредних месеци сви партнери ће у својим земљама отворити PAR корнере где ће млади моћи да добију детаљне информације о овој методи истраживања и неопходну помоћ око одлуке да спроводе истраживање, рекла нам је Дијана Пушкар, председница НВО „Iuventa“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ