СВЕЧАНОСТ ДОДЕЛЕ МАТУРСКИХ ДИПЛОМА У НОВОЈ ЗГРАДИ ГИМНАЗИЈЕ

Мила Васојевић

Матуранти врњачке Гимназије су свој последњи дан школског сусретања, 17. јуна, провели у свечаној сали у новој школској згради Гимназије. Приметили смо да је и испред главног и улаза из дворишта простор лепо уређен, засађено је цвеће.

Свечаност је организована на највишем нивоу како би се матурантима честитао успешан завршетак средњошколског образовања и пожелео успешан наставак даљег школовања.

На почетку бележимо обраћање директорке Гимназије Дојне Стодић.

– Драги матуранти, поштовани родитељи, поштоване  разредне старешине и колеге, у име колектива Гимназије и у своје лично име захваљујем се свима који су дошли на свечаност доделе диплома.

Речи је безброј, путева је много испред нас, осврнућу се на протекле четири године нашег заједничког пута. Када сте 2018. године пошли у први разред на нама је било да вам покажемо шта су праве вредности. Желели смо да вам пружимо што веше знања, желели смо да вам школовање протрекне у стицању знања, лепом дружењу и ставрању пријатељстава. Почетком 2020. године, таман када сте требали да раширите своја крила младости десила се корона, светска пандемија, морали смо да затворимо врата школе и да пређемо на он лајн наставу. Живот је донео нова правила, нове законе.

Ево нас данас у овом новом школском здању, ви нисте имали могућности да се овде школујете, али сте помогли да се школа опреми за будуће генерације које долазе. Желим да се захвалим за сву вашу помоћ коју сте несбично пружили. Захвалила бих се и вашим родитељима који су са нама сарађивали када је било потребно као и разредним старешинама: Данијели, Јасмини, Бранкици и Марину који су вас водили и о вама бринули.

Испраћамо изузетну генерацију о чему најбоље сведочи податак да од сто четири ученика четврте године 20 ученика су носиоци Вукове дипломе. Желим вам да пут који изаберете буде онај прави, и на крају, од свег срца желим вам срећу, рекла је Дојна Стодић.

После уручења Вукових диплома, проглашена је и најбоља ученица генерације – Милица Башић, ученица IV3, природно-математичког одељења.

Уследила је додела књига ученицима Гимназије свих разреда који су постигли запажене резултате на републичким такмичењима, међународним литерарним и ликовним конкурсима, у области спорта екипно и појединачно. Овде треба да стоји напомена да једне године такмичења нису била организована, а једне године су била редукована тако да ученици нису имали баш прилику да искажу све што знају и своје таленте.

Разредне старешине: Данијела Брђовић, професорка српског језика, Јасмина Бисерчић, професорка физике, Бранкица Продановић, професорка математике и Марин Голубовић, професор енглеског језика, уручили су дипломе о завршеној Гимназији својим ученицима.

У уметничком делу програма Бранкица Радаковић уз помоћ гитаристе Владана из Краљева извела је две музичке нумере.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ