YUТА ОДРЖАЛА ИЗБОРНУ СКУПШТИНУ У ХОТЕЛУ „ФОНТАНА“

Марина Ст. Јанковић

YUТА ОДРЖАЛА ИЗБОРНУ СКУПШТИНУ У ХОТЕЛУ „ФОНТАНА“

Национална асоцијација туристичких агенција – YUТА организовала је Изборну скупштину 16. јуна у Хотелу „Фонтана“. Биљана Радуловић, председник Скупштине захвалила се домаћинима на гостопримству, у радном председништву били су и Александар Сеничић и Љубиша Нешовановић.

Делегатима Скупштине обратио се Бобан Ђуровић, председник Општине В. Бања наглашавајући задовољство што се еминентан скуп из области туризма одржава управо у Врњачкој Бањи. Он је честитао „старом“ новоизабраном директору на мандату, имајући у виду како је у претходном периоду YUТА функционисала и промовисала туристички потенцијал Србије.

– Врњачка Бања је у последњих пар година добила један убрзани успон у свом развоју. Трудили смо се да не будемо само бања, већ да будемо у неку руку туристички центар Србије, да понудимо више сегмената туризма почев од здравственог, спортско рекреативног, високобуџетног туризма… Са нашим Удружењем хотелијера Врњачке Бање трасирали смо тај пут и веома сам поносан што је тај пут дао један велики резултат. Данас у Врњачкој Бањи активацијом сопствених потенцијала, пре свега природних ресурса, а затим и спровођењем идеја дошли смо до тога да имамо више од десет новоизграђених хотела категоризације четири – пет звездица са богатим велнес и спа програмима. Што се туристичких атракција тиче, половином јула отворићемо један од највећих аква паркова на Балкану. Завршићемо и изградњу панорамског точка и то ће бити увод у следећу годину када ћемо да реализујемо Парк цвећа, а очекује нас и изградња гондоле која ће повезати Врњачку Бању и Гоч. Гоч ће бити сегмент понуде, могућност да се пар дана проведе ван Бање. Циљ нам је да обогаћеном понудом, распрострањеношћу проширимо мало могућност, дужину боравка, рекао је Ђуровић и у кратким цртама представио туристичку понуду планине Гоч са изузетно богатим садржајима.

– Наша Општина у сарадњи са Удружењем хотелијера и уз подршку врњачке Туристичке агенције направила је студиозни обилазак више дестинација са циљем да променимо мало свест о Србији и проширимо видике, потенцијале и могућности које В. Бања може да пружи. Туриста који дође у одређену дестинацију  он носи мишљење и о држави, нацији, храни и о свему што ту доживи. У Бања Луци, Сарајеву, Тузли, у Софији, Санкт Петербургу, Москви, Чикагу, Њујорку ширили смо концепт и нудили Врњачку Бању. Таква путовања дала су резултате, велики број гостију. Последње наше активности усмерили смо ка европским бањама, јер је време да наши туристички потенцијали који све више добијају на важности јер обилују природним богатством иду у корак са њима. Могу вам рећи, а ви то знате боље од мене, не бих могао да оценим да је било која француска бања лепша, боља и уређенија од наше Врњачке Бање. Пре неки дан били смо и у Баден Бадену да би се упознали са њиховим системом и направили компарацију, да бисмо видели ко је њихова клијентела. Били смо и у Асоцијацији свих бања Француске и тамо презентовали Врњачку Бању. Договорили смо се да 14. јуна, на Дан општине привредничка делегација уз сагласност председника Макрона посети Врњачку Бању и то ће бити билатерални састанак на високом нивоу, са циљем да наша Бања буде део Асоцијације и да добије видљиву позицију на сајмовима који презентују бање чланице Асоцијације. Дошло је време да можемо да нудимо оно што је у тренду, а то је природа коју можемо да капитализујемо на прави начин. Верујем да ће овај сегмент имати приоритет у неким будућим пословањима и да ће Национална асоцијација на томе инсистирати зато што имамо чиме да се похвалимо, истакао је председник Ђуровић.

Ђорђе Макуљевић, директор Хотела „Фонтана“, председник Кластера за развој бањског туризма у Врњачкој Бањи и члан Управног одбора ХОРЕС-а пожелео је гостима пријатан боравак у хотелу и у Врњачкој Бањи.

– Подсећам вас да је Врњачка Бања једна од најлепших дестинација на територији наше земље и да чешће имате на уму Врњачку Бању као дестинацију за препоруку. Много људи жели да дође у Врњачку Бању, а ви сте ти који ћете нам помоћи, рекао је Ђорђе у свом обраћању и позвао представнике агенција да се сертификују од стране ХОРЕС-а.

Непосредно пре почетка радног дела Скупштине присутне је поздравила и Мина Станојевић, ПР Туристичке организације Врњачке Бање. Она је подсетила на кампању ТО „Стварамо нове успомене“ и изразила наду да ће делегати Скупштине створити нове успомене управо у Врњачкој Бањи.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ