Базени у Аква парку „Рај“ напуњени водом

Срђан Удовичић

Летњу сезону у Врњачкој Бањи обележиће отварање Аква парка „Рај“, који ће представљати највећу и најмодернију водену атракцију на овим просторима. Радове који су у завршној фази обишао је 14. јуна, председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић који је том приликом рекао да ће 75% аква парка бити пуштено у рад до 14. јула, када је Дан општине Врњачка Бања, док ће свих 100% бити у функцији до 1. августа. Почетком јуна половина базена који се налазе у аква парку напуњени су водом.

„Симптоматично је да појединци желе да све што је добро у Врњачкој Бањи представе у негативном контексту. Претходних дана имао сам прилику да слушам коментаре да ће цела Врњачка Бања остати без воде када крене да се пуне базени у акава парку. С обзиром да се ради о затвореном комплексу, није било познато да се базени пуне водом. Управо у том периоду није било поремећаја у водоснабдевању. Водило се рачуна о режиму и начину пуњења базена. Како је овај систем напуњен водом, у периоду коришћења допуњаваће се само у моментима када дође до испаравања. Читав подземни систем филтрације који је урађен, доводи до тога да пуњење система неће бити потребно до следеће године“, говори Ђуровић.

Према речима првог човека врњачке општине, по питању паркирања и водоснабдевања становници зоне око Аква парка „Рај“ не требају да брину.

„Уз сам аква парк, компанија „Амига аква“ је уз подршку општине обезбедила паркинг простор за скоро 1000 возила. Корисницима аква парка неће бити дозвољено паркирање у зонама које су намењене за возила становника овог дела Врњачке Бање. На локацијама где постоје уређени паркинзи, у наредним данима, о трошку општине, биће постављене рампе. Корисници аутомобила који живе у овој зони, добиће кључеве, како би сами могли да подигну рампе. По питању водоснабдевања, завршене су две од пет планираних буштина  за обезбеђивање додатних количина воде, како би се осигурало несметано водоснабдевање Врњачке Бање. Као одговорна власт, донели смо Стратегију за обезбеђивање додатних количина воде, путем нових бушотина у деловима који су мапирани након спроведених анализа“, изјавио је Ђуровић.

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић је навео да је на локацији Витојевац пронађено 9 секундних литара воде, док је на бушотини код Аутобуске станице обезбеђена количина од 8,5 литара воде у секунди. Ђуровић истиче да је ова количина довољна за снабдевање водом хотела, зграда и домаћинстава у зони око аква парка. У наредним данима почеће радови на бушотини у Угљареву која ће обезбеђивати нове количине воде за насељено место Штулац и део Руђинаца. Додатне још две буштине на локацији аква парка и Руђинаца такође ће бити завршене у наредном периоду, а вода која се овде обезбедити је планирана као резерва и неће одмах улазити  у водоводни систем, јер постојеће количине задовољавају потребе становништва.

„Након завршетка радова у Бањи, у складу са планом и Стратегијом радићемо на регулисању водоснабдевања у селима и појачавању постојећих водоводних капацитета“, закључује Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ