МАТУРСКИ ДАН НАЈМЛАЂИХ МАТУРАНАТА

Весна Ђорђевић

„Ово је земља за нас“ назив је завршне приредбе којим су се најмлађи и најслађи врњачки матуранти опростили од својих васпитача. Будући да пандемија две године није дозволила  одржавање традиционалане манифестације, ово је била прилика да 230 најстаријих полазника  Предшколске установе  „Радост“ заблиста у пуном сјају. Обучени у тоге у бојама срспке заставе, програм који су припремили уз помоћ васпитача, будући прваци су извели на Амфитеатру „Данило Бата Стојковић“ 16. јуна.

– Претходних година васпитачи који су радили са вашом децом уткали су своје срце и душу у рад са вашим малишанима. Кад одете на посао ви сте били мирни јер сте знали да су вам деца у сигурним рукама. То говори и чињеница да из године у годину имамо све више захтева за пријем деце у нашу установу и нама је јако драго због тога. Дешава се понекад, нажалост, да због капацитета не можемо свима да изађемо у сусрет. Али, радимо на томе. Раде се пројекти за проширење једне собе објекта „Радост“. Радимо на пројекту проширења за две собе објекта „Колибри“. Радимо и на проширењу једне јаслене групе у објекту „Принцеза Катарина“ у Новом Селу. Тиме желимо да омогућимо да што већи број деце може да буде у нашем наручју у нашој установи, поручила је директорка ПУ „Радост“, Драгана Хаџи Ристић у поздравном говору.

На бини су се током једночасовног програма смењивале групе малишана са својим васпитачима на огромну радост и задовољство присутних родитеља, родбине и пријатеља. У програму је први пут учествовао и недавно основани Хор васпитача „Радост“, да би кулминација стигла уз велики хит групе „ЕКВ“ када је жива тробојка сачињена од свих учесника програма, запевала на позорници „Ово је земља за нас“.

Ганута лица, много добрих вибрација и позитивне енергије, по која скривена суза уз поруке „Не заборавите нас“ и „Срећно у школи“ обележили су и ово дружење. Фотографије за незаборав малишани су са својим васпитачима направили код водопада. За опроштај, порука од директорке:

– Драги родитељи, знам да ћете ви по природи ствари као родитељи учинити све што је у вашој моћи да малишане спремите за школу и за живот уопште. Понекад ми родитељи из најбоље намере умемо да деци наметнемо деци неке изборе. Ми им желимо најбоље, али деси се и да погрешимо баш из те жеље. Зато их подржите. Нека раде оно што желе јер успешан је само онај човек који ради оно што воли, рекла је Драгана Хаџи Ристић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ