АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

Аутор:Мила Васојевић

НАДХУМАНОСТ У РСОВЦИМА

Последњег дана јуна, Месни одбор Црвеног крста Рсовци је у сарадњи са Општинским одбором и Службом за трансфузију крву у оснивању Крагујевац организовао акцију добровољног давања крви у просторијама Основне школе. Био је то један од тропских дана, температура ваздуха око 37 степени тако да свако ко се тог дана одазвао и дошао као и рад медицинског тима, активисте Месног одбора, волонтере и, наравно, Слободана Дишовића треба посебно похвалити.

Акцији се одазвало 28 добровољних даваоца од којих је крв дало 24-оро, међу њима су четири припаднице лепшег пола.

Медицинску екипу су чинили: др Магдалена Вивод и лабораторијски техничари – Емилија Ђусић, Милосав Јовчетић, Александар Милошевић  и Стефан Потрић.

Овај пут, Стефан Потрић апеловао је на грађане који имају негативне крвне групе да се јаве и помогну јер су ове крвне групе ретке па су зато у дефициту са њима. Уједно Стефан је искористио прилику и похвалио Црвени крст Врњачке Бање као најбоље организаторе акција у региону који покрива  Служба за трансфузију крви из Крагујевца.

Акција је завршена захвалним ручком за све даваоце и учеснике у акцији, а две липе у дворишту школе биле су довољне да направе леп хлад за пријатан ручак.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ