ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

Марина Ст. Јанковић

Седам дана Врњачка Бања биће у знаку деце и спорта. Државно финале Дунав осигурање Спортских игара младих одржава се од  4. до 10. јула у Врњачкој Бањи. Најбољи Симовци из целе Србије такмичиће се у десет спортова: одбојка, одбојка на песку, шах, тенис, стони тенис, рукомет, „Лино између две ватре“, баскет 3×3, трка на 60 m и мали фудбал за млађе, тј. Кока Кола куп за старије категорије.

Девета сезона Спортских игара младих у Србији почела је у фебруару одржавањем еколошких радионица „ Zero Waste – буди део Игре – чувајмо нашу планету“, уследили су квалификациони турнири, Караван радости и пријатељства, регионална финала у Сурдулици, Новом Пазару, Петровцу на Млави и Кикинди.  У оквиру ове сезоне, до сада је организовано 80 догађаја, турнири су одржани у педесет једном месту, бакља радости и пријатељства је упаљена у 26 места.

У Врњачку Бању стигло је око 800 учесника Државног финала Дунав осигурање Спортских игара младих који су смештени у хотелу „Фонтана“. Такмичења се одржавају на спортским теренима „Коцка“ и на Тргу у Врњачкој Бањи. У лепотама најлепше бање у Србији уживају су дечаци и девојчице из преко 60 места из Србије. (Краљево, Власотинце, Крупањ, Босилеград, Нови Сад, Велико Градиште, Чачак, Угриновци, Аранђеловац, Трстеник, Шабац, Бојник, Лозница, Ниш, Нови Пазар, Зрењанин, Ариље, Кула, Чачак, Прибој, Београд…).

Највећа награда за оне који буду остварили најбољи пласман на Државном финалу је одлазак на Међународну завршницу у Сплит, средином августа. У Сплиту, Симовцима из Србије придружиће се вршњаци из Босне и Херцеговине и Хрватске. Све активности за децу, од почетка Игара, па до завршнице у Сплиту су бесплатне.

Марија Михајловић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих

– Драго ми је што ће деца из свих крајева Србије, близу 800 дечака и девојчица, уживати у Врњачкој Бањи, јер су то заслужили својим успехом на претходним турнирима. Показали су да су добри спортисти, да се лепо друже, да поштују све принципе Дунав осигурање Спортских игара младих. Велико хвала локалној самоуправи општине Врњачка Бања и Хотелу „Фонтана“ што су са задовољством прихватили да буду домаћини нашег Државног финала. Оно што је задатак свих нас је да деца одавде понесу најлепше успомене и стекну нове пријатеље. На самом крају девете сезоне Игара, поносна сам на све што је мој тим урадио, јер смо и ове године, у никад већем броју, добили поверење деце, родитеља, ученика наставника. Дуг пут је иза нас, кренули смо у фебруару са еколошким радионицама „Zero Waste – буди део игре – чувајмо нашу планету“, уследили су квалификациони турнири, Караван радости и пријатељства, Регионална финала, успели смо да организујемо преко 80 догађаја у преко 50 места широм Србије и за децу је, наравно, захваљујући нашем пулу спонзора, све било бесплатно. Желим свима много среће на Државном финалу и онима који буду најуспешнији леп провод и дружење на Међународној завршници у Сплиту, рекла нам је Марија Михајловић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих.

Свечано отварање Државног првенства и жреб организовано је 4. јула на „Коцки“. Младим спортистима обратила се далиборка Делибашић, ПР Игара, честитајући постигнут успех, пласман.

Желим вам да наредних дана покажете оно што најбоље знате, да се лепо дружите, а успех долази сам по себи. Битно је да уживате у спорту, а медаље су само број, рекла је Далиборка и подсетила да ће Компанија Дунав осигурање онима који буду показали фер плеј и толеранцију доделити три стипендије од по хиљаду евра.

Учеснике Државног финала поздравили су спортски директор Дунав осигурања Спортских игара младих, Слободан Поповић и директор такмичења Филип Комарица.

Игре спајају регион а учесници су деца основношколског узраста са територије Републике Србије, Републике Хрватске и Босне и Херцеговине. Спортске игре младих се одржавају већ 26. годину у Републици Хрватској, 12. годину у БиХ и ово ће бити 9. сезона у Републици Србији. Од оснивања Игара до данас у  Играма је учествовало више од 2.000.000 учесника. У Републици Србији вредност пројекта препознао је и председник Александар Вучић, који је пружио свесрдну подршку и од  2014. године постао је високи покровитељ пројекта Игара, као и Влада Републике Србије.

Током свих година постојања, кроз дружење и спорт, Игре промовишу здрав начин живота а, основни постулати засновани су на неговању разумевања, пријатељства, солидарности и фер плеју, као најделотворнија алтернатива свим негативним утицајима данашњице.

Посебну подршку Играма пружају: Александер Чеферин, Јоханес Хахн, Луис Фиго, Предраг Мијатовић, Немања Матић, Лука Модрић, Миралем Пјанић, Един Џеко, Карл Ханц Румениге и многи други.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ