СЕНТИМЕНТАЛНА ПРОМЕНАДА

Марина Ст. Јанковић

У Замку културе, 27. јула, публика је уживала у концерту Сенке Солдатовић Недељковић, сопрана. Бурни аплаузи смењивали су се током њеног извођења уз клавирску пратњу Александре Ракић. Репертоар је обухватио популарне композиције попут „Што се боре мисли моје“ (К. Станковић), „Подмосковске вечери“ (В. Соловјов-Седој), теме из филмова „Прича са западне стране“ и „Чаробњак из Оза, као и арије из опера „Весела удовица“, „Ђудита“ и „Кнегиња чардаша“. Изузетно вече са изузетним уметницама – трећи дан Фестивала „Врњци“.

Др ум. Сенка Солдатовић Недељковић, сопран, рођена је у Новом Саду, где је завршила Основну балетску и Средњу музичку школу „И. Бајић“. Дипломирала је и магистрирала на новосадској Академији уметности, одсек соло певање, у класи проф. мр В. Ковач Виткаи. Године 2019. стиче звање доктора уметности. Од децембра 2001. је солиста Српског народног позоришта у Новом Саду, а од августа 2004. као професор соло певања је стално запослена и у Музичкој школи „И. Бајић“. Усавршавала се у Италији и Аустрији, у класама еминентних професора: С. Гхазариана, Ф. Убалда, М. Клитмана и других, као и код истакнутог солисте Београдске опере, Н. Митића.

Александра Ракић, пијаниста, Средњу музичку школу „Исидор Бајић“ и Академију уметности завршила је у Новом Саду, у класама проф. М. Бркић и Р. Кинке Радуловић. Током школовања постигла је значајне резултате на националним и интернационалним такмичењима, а од 1999. године запослена је као самостални стручни сарадник -корепетитор на Академији уметности у Новом Саду. Од многобројних концерата како солистичких тако и камерних издвајају се њени наступи у: Мађарској, Немачкој, Црној Гори и широм Србије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ