ОТВОРЕН АКВА ПАРК „РАЈ“ – „МОРЕ“ У СРЦУ СРБИЈЕ

Марина Ст. Јанковић

Аква парк „Рај“, водене атракције за све генерације – нови је садржај који је обогатио туристичку понуду Врњачке Бање. Простире се на готово четири хектара и највећи је водени парк у Србији и региону. На 2.000 квадратних метара простире се атрактиван базен на таласима, а „лења река“ дуга је скоро пола километра. За децу је осмишљен гусарски брод, платформа са прскалицама и друштво аниматора.

Водени парк свечано је отворен 5. августа, у присуству бројних званица.

Аква парк „Рај“, највећи и најатрактивнији водени парк у овом делу Србије, настао је као резултат дугогодишње сарадње и заједничког ангажовања компанија АS-Холдинг АG из Швајцарске и Аlеx Еnginееring&Construction ДОО из Србије. Ова 15 милиона евра вредна инвестиција партнерских компанија је од великог значаја за развој туризма Врњачке Бање, Рашког округа, али и целе Србије која, несвакидашњим садржајима, постаје све занимљивија дестинација на мапи туриста из иностранства.

– Овај пројекат је веома велики и комплексан. Желео бих да се захвалим првенствено породици на подршци. Овај пројекат настао је захваљујући великом раду свих запослених у Алекс инжењерингу. Изразио бих велику захвалност пријатељу и пословном партнеру Доминику Графу који је учествовао у овом пројекту од 2019. године. Желим да се захвалим мом оцу Младену Обрадовићу без кога се ово не би десило.

Аква парк „Рај“ имаоко 5.000 квадрата водених површина. Имаће 17 тобогана, има базен са таласима од око 2.000 квадрата, „лењу реку“ од 460 метара. Овде постоји велики број различитих атракција, од масажа, дечијих атракција и већина тога је произведено у Србији. Занимљиво је да ми филтрирамо 725 секундних литара воде, по најсавременијем систему и тиме и штедимо воду. Наш Аква парк дневно потроши 100 кубика воде, отприлике као 400 житеља Врњачке Бање. Испоштовани су сви стандарди, што Републике Србије, што европских норми, рекао је Александар Обрадовић, директор „Амига Аquа“.

Доминик Граф, директор Компаније АС ХолдингАГ рекао је да је јако срећан што је у Врњачкој Бањи. Он се захвалио творцима Аква парка „Рај“ и рекао да Срби имају прелепу земљу, дивне људе, а сади и један од најлепших аква паркова на свету који је он видео.

Локална самоуправа препознала је квалитетну идеју инвеститора. Резултат успешне сарадње је један од највећих и најлепших аква паркова у региону.

– Морам да изразим велику захвалност на великом труду и раду који смо сви заједно учинили да један нови сегмент у Врњачкој Бањи, оно што је недостајало Врњачкој Бањи да бисмо били у самом врху европских дестинација, јер тако смо себи зацртали циљ, што смо данас успели да приведемо крају ову велику инвестицију која ће недвосмислено побољшати квалитет туристичке понуде Врњачке Бање. Гости наших хотела, апартмана и индивидуалних издавачких јединица добили су могућност да свој боравак током лета продуже за два до три дана јер ће имати „српско море“, управо овде у центру Србије, рекао је председник врњачке Општине Бобан Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ