ОБАВЕШТЕЊЕ О СПРОВОЂЕЊУ ТРЕТМАНА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА

Аутор:Редакција

Третман сузбијања комараца спроводиће се са земље, а обухватиће територију општине Врњачка Бања, третирањем површина на којима се ове јединке задржавају. Акција ће бити изведена у суботу, 24. септембра 2022. године, у временском интервалу од 04 до 06 часова.
Третман сузбијања комараца у отвореном простору са земље обавиће се препаратом Аqуа К-Отхрине. Инсектициди који се користе за сузбијање комараца, у мањој или већој мери, могу бити штетни по пчеле, па је потребна њихова заштита.

АПЕЛ ПЧЕЛАРИМА ДА ЗАШТИТЕ ПЧЕЛИЊА ДРУШТВА
Упозоравају се пчелари да заштите своје пчелињаке у периоду третмана. Дејство препарата који се користи за ове намене траје три дана, због чега се пчелари моле да своје кошнице уклоне најмање пет километара од места третирања где су уочена велика легала ларви комараца. Уколико није могуће изместити пчелиња друштва, потребно је да се предузму следеће мере:
Ноћ пред отпочињање третмана пчеле треба затворити пре 19 часова, вентусе на кошницама оставити отворене, испод поклопне даске у хранилице сипати чисту пијаћу воду, а претходну бацити. Полетиште сузити решетком да би се спречило излетање пчела током извођења третмана прскања ако су изузетно високе врућине кошнице расхлађивати водом.
Ујутро, након третмана, полетне даске опрати чистом водом како не би пчеле дошле у контакт са препаратима који су коришћени за прскање против комараца.
Потребно је да се пчелари благовремено информишу код Удружења пчелара о тачном термину третирања и предузму мере заштите пчела.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ