ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА ДЕЦУ ИЗ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА

Аутор:Весна Ђорђевић

Сто пакета школског прибора обезбедио је Центар за социјални рад Врњачка Бања за школарце који долазе из социјалоно најугроженијих породица. Вредност једног пакета је око две хиљаде динара и у њему су свеске и блокови, вежбанке, лењири, прибор за писање и цртање.

Директорка Сандра Николенџић на подели прибора

За наш центар је ово већ постала пракса јер прибор обезбеђујемо годинама уназад, а обухвата годишње потребе једног школарца, не само прибор потребан за почетак. Ми се трудимо да свима изађемо у сусрет, сем када Центар нема сазнања да постоје такве потребе. На евиденцији Центра је 200 породица које примају социјалну помоћ, а пакети су обезбеђени за сву децу која долазе из ових породица која су узраста од 7 до 15 година, однсно од првог до осмог разреда, каже директорка Центра ѕа социјални рад, Сандра Николенџић.

За школску децу из ове групе, уџбенике обезбеђује Министарство просвете. Иначе, поред редовне месечне социјалне помоћи, Општина Врњачка Бања обезбеђује и једнократну помоћ за коју ове породице могу да аплицирају три пута годишње у складу са потребама.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ