УТШ ДОБИЈА НОВУ ПОСЛАСТИЧАРНИЦУ СА ИНТЕРНЕТ КАФЕОМ

Аутор:Весна Ђорђевић

Двадесет и пет милиона динара добила је Угоститељско-туристичка школа од Министарства просвете, науке и технолошког развоја за другу фазу изградње Посластичарнице са интернет кафеом „Беба“. Школа је партиципирала са четири милиона и шесто хиљада, а општина са три и шесто. Ово су средства потребна за укровљење, уградњу столарије, унутрашњу и спољашњу инсталацију, фасаду. Радови су почели 1. августа, а рок за завршетак овог дела посла је три месеца.

– Радови су у пуном јеку и реално је очекивати да све буде готово до 1. новембра. Већ у октобру ми ћемо аплицирати за трећу фазу која се односи на опремање објекта, па би средства требала да нам стигну у априлу. Искрено, верујем да ћемо следеће године у ово време седети на тераси интернет кафеа, уживати у посластицама  које праве наши ђаци у оквиру практичне наставе и погледу на Централни парк, видно задовољна прича директорка Јелена Чеперковић Спасојевић.

Постављање инсталација у Посластичарници са интернет кафеом „Беба“

За разлику од Млекарника „Беба“ нови објекат ће имати три нивоа – у подрумским просторијама биће свлачионице и туш кабине, магацин, котларница и просторија за грубу прераду намирница. У партеру ће бити смештана школска  радионица за израду пекарских и посластичарских производа и интернет кафетерија – посластичарница, а на трећем нивоу галерија у којој ће се одвијати теоретска настава, али ће простор бити погодан и за мања саветовања. Пројекат за нову „Бебу“ урадила је архитекта Марина Дуњић.

– Млекарник „Беба“  подигнут је 1925,  школи предат на употребу 1974, а затворен 2014. јер је био крајње девастиран. Поред тога што је представљао опасност по здравље ученика и гостију, правио је и веће расходе од прихода, његов изглед почео је да штети имиџу школе. Три године је било потребно за папирологију с обзиром да је зграда дограђивана у више наврата, недостајала су пратећа документа, проблем су били и нерешени имовинско-правни односи. Од тренутка када је тадашњи шеф кабинета ресорног Министарства, Дејан Миловановић схватио у каквом стању је „Беба“ уверивши се лично на лицу места, убрзано је покренута прича о изградњи новог објекта. Захваљујући одличној координацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја, локалне самоуправе и школе, бањчани и гости ће поново моћи да уживају и квалитетном школском колачу на месту на коме су занат пекле генерације чувених бањских посластичара, закључује Јелена Чеперковић Спасојевић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ