ЗАВРШЕН 55. СРБИЈА РЕЛИ

Редакција

БОРКОВИЋ ТРЕЋИ ПУТ ПОБЕДНИК

Најбољи домаћи аутомобилиста Душан Борковић и његов сувозач Игор Марковић освојили су 55. Србија рели и тако ушли у историју аутомобилизма као једина српска посада која је три пута победила на најпрестижнијем регионалном такмичењу.

Борковић је у својој Шкоди Фабији Р5 Ево направио најбоље време на 10 од 12 брзинаца и тиме обезбедио убедљиву победу у генералном пласману. Српски ас држи и рекорде свих етапа овог такмичења и на 55. Србија релију је погурао своје границе и оборио личне рекорде на 6 брзинаца.

Упркос великој конкуренцији од 35 посада из 5 земаља, Борковић је направио предност од 1 минут и 37 секунди у односу на другопласирану посаду Стајков-Кадир.

Возач Нис Петрол Тима поновио је тријумф из 2019. и 2020. године и трећи пут подигао пехар који се бодује за Европски рели трофеј Балкана, Отворено првенство Србије и Национални шампионат Србије.

-Пресрећан сам што сам донео још једну победу Србији.  Невероватан је осећај возити пред својом публиком и пуно ми је срце што сам успео да испуним очекивања и по трећи пут освојим Србија рели. Велику захвалност дугујем мојим спонзорима, Нис Петрол „Рејсинг Тиму“ и „“Еуросол Тиму“ и невероватним фановима на подршци. Честитке и мом сувозачу Игору Марковићу без кога ово не би било могуће“, изјавио је Борковић.

Возач Нис Петрол Рејсинг Тима је упутио захвалност свом дугогодишњем партнеру Ауто Мото Савезу Србије и председнику Дејану Стојићу који се као и „Нис Петрол Рејсинг тим“ сваке године труди да подигне аутомобилизам на завидан ниво и оправда очекивања светске аутомобилске федерације ФИА.

-Били смо мудри, стрпљиви и паметни. Душан је још једном показао колико је квалитетан возач и зашто је велики шампион. Одлично смо контролисали ситуацију на стази и сем једног мањег проклизавања, све остало било је беспрекорно. Захвалио бих се организаторима на сјајном обављеном послу, све је функционисало у најбољем реду, рекао је Марковић.

Најзначајније аутомобилско такмичење на нашим просторима, 55.Србија рели, отворен је 23. септембра  на Тргу културе поздравним речима министра унутрашњих послова Александра Вулина. Званични програм почео је церемонијалним стартом док су се 24. и 25. септембраи такмичари надметали  на 12 специјалних испита укупне дужине 151,04 километара  док је дужина итинерера била 536,89 километра. Рели се бодује за Европски рели трофеј Балкана, Отворено првенство Србије и Национални шампионат Србије.

Србија рели је ове године имао 46 посада, од којих 21 из иностранства:  Бугарске, Турске, Румуније и Северне Македоније, а  одржан  је у организацији Ауто-мото савеза Србије, Спортског ауто и картинг савеза Србије и Општине Врњачка Бања, уз подршку Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије и АМС Осигурања  а.д.о.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ