ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ „ПОПИНСКИ БОРЦИ“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Тринаести октобар, Дан школе, свечано је обележен 13. октобра у Белој сали, уз присуство бројних гостију, представника локалне самоуправе, директора установа, пензионисаних просветних радника, родитеља и ученика.

Школски хор који води Катарина Аксентијевић отпевао је Химну школе и увео присутне у свечаност. Госте је поздравила Снежана Влајковић, директорка Школе.

– Окупили смо се у овој сали да прославимо 153. годишњицу постојања наше Школе. У овој школи нисмо сви само колеге, већ једна велика породица. Празнична атмосфера ће нас још више ујединити, што ће нам омогућити да и даље ефикасно радимо раме уз раме за добробит образовања и васпитања деце и напретка наше школе. На том најважнијем послу суочавамо се са бројним искушењима и изазовима и трудимо се да на њих спремно одговоримо вођени, пре свега, жељом да наши ученици израсту у добре људе. Учимо их да раде на свом образовању, да откривају и развијају своје потенцијале и да се на том тешком послу никада не предају.

Ово је дан када се сумирају резултати у протеклој школској години. За ових годину дана је пуно тога одрађено на школи и око школе: кров на матичној школи је замењен, надограђен је видео надзор на школи и око школе, комплетно је реконструисан мини пич терен, постављена је паркинг рампа, обновљен је намештај у матичној школи, Одрађени су кров и фасада у Липови, као и видео надзор, одрађен је паркет у сали у Пискавцу и додати су радијатори у појединим учионицама и свлачионицама.

Све ово смо одрадили уз велику помоћ локалне самоуправе и председника Општине Бобана Ђуровића, па користим прилику да им се још једном захвалим на разумевању и подршци, рекла је директорка Влајковић.

Прославу Дана школе увеличало је потписивање Повеље о братимљењу са Основном школом „Радослав Никчевић“ из Мајура код Јагодине. Повељу су потписале директорке Снежана Влајковић и Верица Ивановић Јовановић.

У претходној школској години, упркос проблемима са пандемијом, Школа „Попински борци“ имала је доста успешних такмичара и наставника који су их припремали. Директорка Влајковић уручила је награде најуспешнијим ученицима и наставницима, као и осталим запосленима за одговоран и пожртвован рад, а такође и захвалнице сарадницима и донаторима Школе.

 Иван Џатић

У име локалне самоуправе, Дан школе честитао је Иван Џатић, заменик председника Општине.

– Наш задатак је да створимо адекватне услове. Ми смо у претходном периоду то чинили, не само за ову школу већ и остале школе у оквиру наше Општине. Креирамо буџет за наредну годину и један од главних пројеката ће бити реконструкција фасаде ове школе, рекао је Џатић и пожелео колективу и ученицима пуно успеха у раду.

Културно уметнички програм извели су раздрагани ученици и побрали бурне аплаузе. Припремали су програм уз помоћ својих наставника Јелене Сеочанац и Слободана Радаковића. Иванка Милошевић осмислила је и реализовала декорацију сале.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ