ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗРАДЊИ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ У ПОДУНАВЦИМА

Аутор:Срђан Удовичић

Реализација дуго очекиваног пројекта изградње фискултурне сале у оквиру ОШ „Бранко Радичевић“ у Подунавцима започета је недавним полагањем камена темељца. У току су радови на постављању темеља овог објекта који се реализују у оквиру прве фазе пројекта. Обилазећи радове, председник општине, Бобан Ђуровић указао је да је школа у Подунавцима једина осмогодишња школа која нема такав објекат, а да притом једина има тренд раста броја деце.

Прва фаза ће се радити у наредна четири месеца и обухвата грубе грађевинске радове, док ће се следеће године радити друга фаза за коју су буџетом Општина Врњачка Бања у 2023.  години, већ планирана средства, а део средстава ће обезбедити и Министарство науке, просвете и технолошког развоја.

„Већ је извесно да ће до 1. септембра 2023. године овај вишефункционалан објекат бити завршен. Нова спортска сала омогући ће ученицима школе адекватну наставу из физичког васпитања, али ће исту моћи да користе и грађани у комерцијалним терминима, међу којима и ФК „Реал“ из Подунаваца, који се такмичи у Српској лиги и имају више категорија деце, тако да верујем да ће ова сала послужити и за део припрема и одржавање тренинга у месецима када спољашњи услови не дозвољавају да се то ради на отвореним теренима. Овим пројектом обухваћено је и повезивање спортске сале са школом топлим ходником, а због мањег капацитета учионица, изнад топлог ходника радиће се четири нове учионице“, рекао је Ђуровић.

Ђуровић је изразио уверење да ће Општина успети да добије сагласност из реконструкцију школске зграде. Укупна вредност пројекта изградње спортске хале је 60 милиона динара. Општина у овом делу пројекта учествује са износом од 65% од укупне вредности, док 35% обезбеђује Министарство просвете.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ