ОТВАРАЊЕ ПАНОРАМСКОГ ТОЧКА ДО КРАЈА 2022. ГОДИНЕ

Аутор:Ана Стојковић

Врњачка Бања важи за један од најпосећенијих  и најпознатијих туристичких места у Србији и дефинитивно је идеална дестинација за одмор за све генерације јер током целе године нуди многобројне садржаје. Вертикални панорамски точак нова је атракција која би требало да привуче још већи број гостију и представља још једну надградњу у туристичкој понуди.

– Панорамски точак  је један од битнијих туристичких пројеката за Врњачку Бању пре свега зато што ће подићи атрактивност  и поспешити конкурентност нашег места са осталим  туристичким дестинацијама. Успели смо да на овај начин добијемо нову слику Врњачке Бање након чега ће се радити на разради ове  локације за будући парк цвећа чиме бисмо имали једну нову разгледницу Врњачке Бање по чему би она била препознатљива нарочито оним туристима који се први пут срећу са нашим местом, пре свега мислим на странце који ће евентуално по томе препознати Врњачку Бању  поред оних локација које су већ врло препознатљиве.  У првом налету  имали смо велики опортунизам појединаца али са срећом то је била веома мала група људи који су говорили да ће на овој локацији бити нови хотел или бушотина  и да се угрожава извор „Језеро“ међутим ево, и овога пута чињенице говоре да је политика развоја Врњачке Бање потпуно другачија од онога што пројектују поједини злонамерни људи. Видимо сада да се ова инвестиција  приводи крају а  захваљујући агилности наших људи дошла је баш у Врњачку Бању и није отишла у неко друго место. Успели смо да људе привучемо код нас а они су у ову инвестицију уложили више од милион евра  на нашем земљишту за које плаћају закуп, рекао је председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Ова јединствена атракција, постављена је у непосредној близини извора Језеро и нудиће јединствен поглед са висине од 50 метара из 32 климатизоване кабине са по четири седишта, тонираним стаклима и тематском расветом. Председник је истакао да је последњих година доста рађено на уређењу инфраструктуре чиме су створени услови за изградњу великих хотела.

-Управо сада имамо и новог власника хотела „Тонанти“ а имамо и инвеститора који ће градити хотел  еквивалентан по изгледу хотелу „Regent“ у Тивту. Имамо такође  људе који планирају инвестиције са локалном самоуправом као што је породица Ђоковић тако да ћемо и даље имати један циклус улагања и инвестирања у Врњачку Бању и ту мислим на улагања која се мере десетинама милиона евра што је за наше место добро јер су људи односно инвеститори  препознали интерес и велику перспективу нашег туристичког места. У складу са тим односно изградњом  хотела морамо да мислимо и да градимо туристичке садржаје. Поред панорамског точка, током ове године имали смо један велики, заиста капиталан пројекат а то је Аква парк који је успешно завршен и сада је у фазама додавања још неких атракција односно тобогана како би следећу сезону сачекао потпуно завршен са  додатним атрактивностима  у односу на ову летњу сезону.  Капацитет је  до 5000 купача на дневном нивоу што је веома добро јер се територијално  налазимо у епицентру великих градова и можемо привући не само  госте са стране већ  и оне који реше да буду једнодневни гости нашег места, додао је Ђуровић.

Вертикални панорамски точак ће  по речима председника  Ђуровића бити свечано отворен пре дочека 2023. године, уз веома атрактиван забавни програм, посебно за најмлађе тако да ће сви туристи поред шетње и уживања у парковима  током  новогодишњих празника имати прилику да уживају у предивном панорамском погледу на Врњачку Бању  са 50 метара висине.

Фото: Саво Туфегџић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ